Засідання районного комітету Профспілки

З метою покращення діяльності Надвірнянської районної організації Профспілки працівників державних установ України щодо захисту трудових, соціально-економічних прав спілчан голова та завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету  Ніна Гушпіт і Валерій Крецул відвідали низку первинних профспілкових організацій району, зустрілися з їх головами та надали їм методичну і практичну допомогу, взяли участь у засіданні районного комітету Профспілки.

          Голова районного комітету Марія Юрчило проінформувала про роботу в умовах воєнного стану, здійснення соціального захисту спілчан, надання допомоги ЗСУ та членам профспілки, волонтерську діяльність.

          Вона акцентувала увагу учасників на основних проблемах, які хвилюють членів Профспілки, щодо рівня оплати праці у 2024 році та анонсованого Кабінетом Міністрів України скорочення державних службовців.

          На засіданні визначено конкретні плани щодо активізації діяльності первинних профорганізацій, покращення ділової співпраці із новопризначеним керівництвом райдержадміністрації, а також визначено конкретні трудові колективи держустанов району, в яких можливо створити або відновити профспілкові осередки, а саме Делятинського геріатричного пансіонату, Центру надання соціальних послуг, ЦНАПу, Делятинської і Ланчинської селищних та Пасічнянської сільської рад.

          Про ситуацію в профспілковому русі, зміну пріоритетів та форм роботи, посилення контролю Профспілки за дотриманням трудового законодавства під час воєнного стану, необхідність вжиття заходів щодо впорядкування обліку членів Профспілки та первинних профорганізацій доповіла голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт.

          Цього ж дня керівники обласного та районного комітетів зустрілися з головою та керівником апарату районної державної адміністрації Петром Хмельовським і Миколою Кравчуком, обговорили питання активізації соціального партнерства між владою і Профспілкою задля покращення захисту прав та інтересів правників галузі. Голова райдержадміністрації  з розумінням сприйняв профспілкові пропозиції та задекларував свою готовність до тісної співпраці з Профспілкою.

          На світлині:

-                    засідання районного комітету Профспілки за участі Ніни Гушпіт  і Валерія Крецула та голів первинних профспілкових організацій.

Профспілка працівників державних установ України