Учасники зустрічі біля приміщення Надвірнянської міської ради1

          Реформа децентралізації влади та адміністративно-територіального устрою внесла певні зміни у професійну та профспілкову діяльність, через реформування структури значній кількості спілчан довелося змінювати звичне місце праці та освоювати нові ділянки роботи. Задля сприяння їм  в адаптації до цих умов та підтримки місцевого самоврядування було підписано Меморандуми про співпрацю обласного комітету Профспілки працівників державних установ з регіональними відділеннями Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації громад.

          Профспілкова сторона доклала чимало зусиль задля збереження кадрового потенціалу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Зокрема, з її ініціативи було  узаконено  перехід держслужбовців на рівнозначні посади в органи місцевого самоврядування без конкурсних процедур, відновлено право на перерахунок пенсій, їх щорічну індексацію, на достроковий вихід на пенсію за 1,5 року до досягнення пенсійного віку працівників, які вивільнялися внаслідок реорганізації.

          Значну увагу обласний комітет Профспілки приділяє  профспілковому активу територіальних громад, проводячи для нього фахові навчання, надаючи організаційну, методичну та правову допомогу, сприяючи покращенню соціального діалогу з роботодавцями.

          Профспілкові працівники періодично відвідують колективи міських, селищних і сільських рад щоб поспілкуватися з їх працівниками, ознайомитися з умовами праці, почути про наявні проблеми та проінформувати про діяльність Профспілки.

         18 жовтня під час робочої поїздки до м. Надвірної голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт зустрілася тут з Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем та Галицьким міським головою Олегом Кантором, проінформувала їх про роботу  Профспілки щодо забезпечення соціального захисту спілчан. Разом обговорили питання поглиблення соціального партнерства в трудових колективах міських рад,  обмінялися інформацією щодо своєї діяльності і нових викликів  в умовах воєнного стану, накреслили певні спільні кроки з активізації первинних профорганізацій та виконання Меморандумів з асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Обговорення актуальних питань співпраці з міськими головами1

  На світлинах:

-учасники зустрічі біля приміщення Надвірнянської міської ради: зліва направо міські голови Олег Кантор і Зіновій Андрійович, голова  Надвірнянської районного комітету Профспілки Марія Юрчило, голова обласної організації  Профспілки Ніна Гушпіт, завідувач відділу оргмасової роботи  обласного комітету Профспілки Валерій Крецул.

-обговорення актуальних питань співпраці з міськими головами.

 

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2936