1547
Третій, завершальний етап циклу спортивно-патріотичних змагань серед працівників закладів та установ освіти – членів обласної організації Профспілки відбувся в обласному центрі Закарпаття 21 жовтня 2023 року.
Про це повідомила пресслужба Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Після вшанування світлою пам'яттю всіх, хто віддав своє життя через вторгнення російської федерації в Україну, учасників події привітала голова організаційного комітету змагань, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Повханич, яка відмітила той факт, що на даному етапі змагань до команд від територіальних організацій профспілки також доєднались команди від первинних профспілкових організацій закладів вищої освіти.
Завзяття та чесної боротьби освітянам-профспілковцям побажала голова Ужгородської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Мирослава Цанько, а головний суддя змагань, голова обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Микола Щадей ознайомив присутніх із суддівською бригадою змагань.
Команди, які представляли третій етап змагань:
– Ужгородської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України;
– Ужгородської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;
– Об'єднаної організації Перечинщини Профспілки працівників освіти і науки України;
– Об'єднаної організації Великоберезнянщини Профспілки працівників освіти і науки України;
– Первинної профспілкової організації Ужгородського національного університету;
– Первинної профспілкової організації працівників Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.
Програма змагань складалася з наступних видів спорту: велоспорту (тато, мама, я – велосім'я ), більярду, петанку, кульової стрільби та першої домедичної допомоги.
За найбільшою сумою набраних очок у змаганнях з кульової стрільби перемогу здобули Тамара Суран та Володимир Чудінов, представники команди Первинної профспілкової організації Ужгородського національного університету. Друге місце зайняли Марія Кахнич та Юрій Каменца з Об'єднаної організації Великоберезнянщини Профспілки працівників освіти і науки України. Почесне третє місце за Галиною Глюдзик та Ярославом Сивохопом з Первинної профспілкової організації працівників Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.
Варто зазначити, що найяскравішим видом третього етапу змагань став велоспорт. Команда складалась із трьох учасників (тато, мама та дитина). Найшвидшою спортивною родиною виявились Володимир Кожайкін, Ярина Конкіна та Данієль Бочкарьов з Ужгородської міської організації, другу сходинку п'єдесталу посіли Цімболинець Арсеній, Цімболинець Марина та Цімболинець Павло з команди Первинної профспілкової організації працівників Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Третіми стали представники команди Об'єднаної організації Великоберезнянщини Профспілки працівників освіти і науки України: Костелей Богдан, Костелей Євгенія та Костелей Богдан.
Найвлучнішим у більярді став Сергій Король з Первинної профспілкової організації Ужгородського національного університету, друга залікова позиція у Андрія Тіхонова з Ужгородської міської організації Профспілки, а третім став Йосип Райхель представник команди Первинної профспілкової організації працівників Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.
Своєю новизною певну зацікавленість серед учасників викликали змагання з петанку. Перемогу тут святкували Петро Гойс та Вікторія Чернянчук з Ужгородської міської організації, друга сходинка за Ярославом Гадячем та Юрієм Шипляком з команди Первинної профспілкової організації Ужгородського національного університету та третіми стали Людмила Стегура та Анжела Шахайда, представниці Об'єднаної організації Перечинщини.
Як у Хусті та Іршаві, змагання з першої домедичної допомоги проводились у 2 етапи: лекційно-практичний та теоретично-практичний.
За результатами обох частин змагань кращими стали Ірина Бабич та Роман Чобаня з Ужгородської міської організації Профспілки, другими стали представники команди Ужгородської районної організації: Роман Малець та Віктор Макаренко. Третє місце у Яни Манзич та Сергія Урбана представників команди Об'єднаної організації Перечинщини.
За результатами усіх дисциплін спортивно-патріотичних змагань призові місця у командному заліку розподілились наступним чином:
– І місце — команда Ужгородської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Мирослава Цанько);
– ІІ місце ­— команда Первинної профспілкової організації Ужгородського національного університету (голова Тамара Суран);
– ІІІ місце — команда Ужгородської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Ольга Ходанич).
Переможці були нагороджені грамотами, медалями та кубками від організаторів змагань – Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Вітаємо усіх призерів та переможців! Дякуємо за чудову та азартну гру!
До нових зустрічей на спортивних майданчиках області!
 
На фото: під час спортивно-патріотичних змагань серед працівників закладів та установ освіти – членів обласної організації Профспілки в м.Ужгороді
1558
Пресцентр Закарпатської облпрофради