1мить вітання сайт

З нагоди ювілейної дати 25 жовтня відбулося урочисте засідання Ради профспілок Івано-Франківської області за участі голів обласних організацій галузевих профспілок, членів Ради, соціальних партнерів, активістів та ветеранів профспілкового руху. В його роботі взяв участь та виступив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, представник Івано-Франківської облдержадміністрації.

              Розпочалося зібрання зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих воїнів Збройних Сил України у війні проти Росії, з вдячності за мужність і звитягу всім, хто нині героїчно бореться на полі бою і працює в тилу задля Перемоги.

               Голова Ради профспілок Володимир Уєвич привітав багатотисячну громадську організацію профспілчан краю з ювілеєм, виголосив вступне слово про головні історичні віхи, які вписані в історію діяльності Ради профспілок області і виокремив головні акценти сьогочасної діяльності.

              Зокрема, він зазначив, що понад 30 років біографії профспілок області – це час нової доби, коли профспілки працюють в незалежній Україні. Найбільш масова громадська організація була серед тих суспільно-політичних сил, які відстоювали вихід України зі складу СРСР, її державну незалежність, а нині вона серед її активних будівничих.

уєвич сайт

               Профспілки послідовно відстоюють конституційні права громадян на працю, їх соціально-економічний захист.

               У складних умовах нинішнього воєнного часу профспілки також знайшли свою нішу, щоб працювати на перемогу.

               З перших днів повномасштабної війни Рада профспілок області, її членські організації долучилися до підтримки Збройних Сил України, органів територіальної оборони, членів профспілок, родин поранених і загиблих спілчан. Багато керівників і членів первинних профспілкових осередків виконують військовий обов’язок із захисту держави, а також працюють, поєднуючи основну роботу з волонтерською чи у складі гуманітарних штабів, допомагають у розміщенні постояльців евакуйованих закладів із зони бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

IMG 4688

Поряд з цим, найважливішим для профспілчан в умовах воєнного стану є питання реалізації права на гідну працю. Тому, незважаючи на зміни в законодавстві, які передбачають тимчасове обмеження конституційних прав і свобод громадян, лібералізацію трудових відносин, профспілки є і залишаються єдиною надійною опорою для найманих працівників на ринку праці.


           Доповідач зазначив, що найбільша увага людям і їх потребам.  На всіх ділянках праці важливими є кадри. Сьогодні потрібен високий рівень ділової і професійної кваліфікації профспілкових кадрів на всіх рівнях, щоб бути спроможними вести діалог із представниками органів державної влади і місцевого самоврядування, законотворцями, роботодавцями і гідно протистояти відчутному наступу на профспілкові права. Для цього також потрібна єдність спілчан, спільність інтересів. На цьому стоїть дієздатність профспілок. Серед головних завдань також - передати позитивний досвід, навчити молодь бути активними членами суспільства.

IMG 4717

              Ці головні меседжі профспілкового лідера краю підтримали у своїх вітальних виступах соціальні партнери, уповноважений представник Пенсійного фонду України в області, голови галузевих профспілок та ветерани профспілкового руху.

Голова ФПУ Григорій Осовий передав профспілкам Прикарпаття щирі вітання та цінний подарунок – Ікону Матері Божої – заступниці України. Г.Осовий відзначив високу громадянську позицію профспілок області, цікаві ініціативи і приклад доброї співпраці з соціальними партнерами, наголосив на викликах, в часі яких доводиться працювати профспілкам.

Зворушливо урочистими були миті нагородження ветеранів профспілкового руху, про кожного з яких було сказане щире, тепле слово та вручені їм різні нагороди: Лідер профспілок України вручив відзнаку ФПУ - «Заслужений працівник профспілкового руху України», профспілкову відзнаку та почесну Грамоту ФПУ, також голова РПО В.Уєвич вручив Подяки за працю найбільш активним членам галузевих профспілок та ветеранам; представник керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук вручив Грамоти облдержадміністрації кільком діючим головам обласних організацій профспілок.

  1відзнака фпу сайт

Особливе місце в заході мала зустріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з членами Ради та профспілковим активом краю.

Мова йшла про виклики, перед якими стоїть держава і зокрема профспілки. Лідер профспілчан України відповів на чимало запитань присутніх.

Головні посили подальшої діяльності профспілок, на яких наголосив Г.Осовий: переосмислення форм діяльності, вироблення стратегічних орієнтирів, єдність.

«Наша основна місія –бути захисниками людей - залишилася, змінилися і ускладнилися умови і координати, в яких доводиться працювати. Наше завдання –трансформуватися в сучасну спроможну громадську організацію, яка спроможна долати виклики часу».

 

Детальніше: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2941

1олексюк сайт рпо

Рада профспілок Івано-Франківської області