231023 09

Прикарпаття відвідав Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Він взяв участь в урочистому засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області з нагоди 75 ліття з часу створення, з чим привітав багаточисельний профспілковий актив краю, вручив ветеранам профспілкового руху відзнаки та нагороди ФПУ.

Окрім вітального слова та вручення подарунка Раді профспілок області, після закінчення урочистого заходу Григорій Осовий провів робочу  зустріч з профспілковим активом Івано-Франківщини.

Лідер профспілчан України виступив з розлогим словом про діяльність ФПУ в нинішньому часі, розповів про зусилля, які робляться щоденно, щоб допомагати людям в часі війни. Особлива увага – на допомозі захисникам України, зміцненні обороноздатності країни, захисті прав та інтересів профспілок і профспілчан.

Він поінформував, що на профспілкових об’єктах – базах, готелях, за останні півтора року розміщено понад 70 тис. внутрішньо переміщених осіб, залучено понад 160 млн. міжнародних донорських коштів. Тепер ці об’єкти перелаштовуються для проведення реабілітації військовим, які отримали поранення та проведення психосоціальної допомоги учасникам війни.

Особливу увагу Г.Осовий  звернув на викликах, які постали зараз, на співпрацю з міжнародними інституціями, щоб наближати європейські стандарти в трудове законодавство України. Ведеться  постійний діалог із законотворцями у Верховній Раді; наголосив на зусиллях і кроках ,які робляться, щоб долати наступ, який є  на профспілкові права в різних аспектах, які мають негативний вплив на єдність в середовищі ФПУ.

Це була відверта розмова на відверті запитання профспілчан.

Григорій Осовий закликав усіх до активного діалогу в своїх рядах, відстоювати всіма способами модель правової та соціальної держави, якою має бути Україна. А ще…

 «Треба готуватися до післявоєнної країни, щоб Трудовий кодекс, який напрацьовується, врахував інтереси військових, особливо тих, які втратили здоров’я»

Профспілки мають напрацювати свою найближчу стратегію і головне завдання, яке стоїть перед нами, акцентував Голова ФПУ – перетворитися в сучасну громадську правозахисну організацію, спроможну долати всі виклики часу.

 IMG 4671

Вітання від керівництва та членських організацій ФПУ з нагоди 75-річчя від дня утворення Ради профспілок Івано-Франківської області додається.

Рада профспілок Івано-Франківської області