Шановні колеги!

Традиційно, 9 листопада наша мистецька родина відзначає своє професійне свято – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, свято всіх, хто присвятив своє життя розвитку національних традицій та збереженню безцінних духовних скарбів українського народу.

В умовах російської воєнної агресії ми ще більше переконуємося, наскільки важливою є роль української культури. Адже, культура – це вираження нашої ідентичності та самобутності, це цінність, яка об'єднує і згуртовує суспільство. Не буде культури, не буде держави, не буде народу.

Тому сьогодні, вся Україна боронить не лише військовий, волонтерський, гуманітарний та інформаційний фронти, а й захищає самобутню українську культуру, яку окупанти намагаються знищити, руйнуючи наше культурне надбання, спалюючи україномовні книжки, вбиваючи культурних діячів, стираючи пам'ять про українську культуру.

Та разом ми залишаємось нескореними. З початку війни тисячі діячів культури відклали свої творчі інструменти, взявши до рук зброю, щоб мужньо боронити нашу незалежність. А в тилу наші заклади культури перетворилися на своєрідні хаби, які надають прихисток переселенцям, волонтерять, збирають кошти та необхідні речі на потреби ЗСУ, підтримують дух українського народу та представляють нашу самобутню культуру у міжнародному просторі, завойовуючи серця мільйонів шанувальників у світі.

Впевнена, що віддане служіння кожного працівника культури своєму покликанню, високий професіоналізм та щирість будуть запорукою нашої перемоги над ворогом та щасливого, мирного майбуття України.

Зичу всім вам міцного здоров'я, оптимізму, потужної енергії та ентузіазму. Нехай ваша творча нива буде завжди встелена добрими плодами, новими здобутками і високими досягненнями.

Слава Україні та її героям!

З глибокою повагою

до кожного працівника української культури,

Голова Профспілки працівників культури України

Галина ГАЙДУК