1825
У рамках моніторингу стану соціально-трудових відносин у галузі житлово-комунального господарства, відбулася робоча зустріч сторін соціального партнерства - начальника відділення НСПП в Закарпатській області Романа Котлярова, заступника начальника Ольги Воловар, головного спеціаліста відділення Олександра Моргентала та начальника Управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Закарпатської ОВА Василя Романця і голови Закарпатської обласної ради профспілок, голови обласної організації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Івана Зелінського.
Під час зустрічі сторони проаналізували стан соціально-трудових відносин на підприємствах житлово-комунальної галузі, а також обговорили проблемні питання розвитку підприємств в умовах дії правового режиму воєнного стану.
Начальник Управління Василь Романець повідомив, що стан соціально-трудових відносин на підприємствах галузі стабільний та контрольований. Заборгованість по виплаті заробітної плати відсутня.
Голова профспілки Іван Зелінський підкреслив, що під час введення воєнного стану в країні надзвичайно гостро постає питання недопущення дестабілізації стану соціально-трудових відносин на об'єктах критичної інфраструктури галузі.
Значної уваги сторони зустрічі приділили питанням заборгованості населення області підприємствам житлово-комунального господарства вже за надані послуги, що значно погіршує фінансово-економічний стан цих підприємств, та як наслідок може призвести до виникнення заборгованості по виплаті заробітної плати.
Начальник відділення Роман Котляров наголосив, що фахівцями відділення постійно здійснюється моніторинг стану соціально-трудових відносин на підприємствах галузі з метою оперативного реагування на його ускладнення та зниження соціальної напруги в трудових колективах.
Підсумовуючи результати зустрічі, Ольга Воловар зазначила, що тільки спільні дії, розвиток соціального партнерства, контроль та оперативне реагування на дестабілізуючі прояви, сприятиме стабільному стану соціально-трудових відносин галузі.
На фото: під час зустрічі сторін соціального партнерства (зліва направо) Василь Романець, Іван Зелінський, Роман Котляров, Ольга Воловар, Олександр Моргентал
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради