1884
Вже багато років Зразковий художній колектив України ансамбль танцю "Веселка" Закарпатської обласної ради профспілок (голова Іван Зелінський) з успіхом представляє хореографічне мистецтво України і Закарпаття на міжнародних фестивалях і конкурсах.
У всіх досягненнях самобутнього колективу значна заслуга його художнього керівника - Заслуженого працівника культури України Людмили Петрецької, яка працює з ним від дня його створення.
Свою високу майстерність ансамбль "Веселка" ще раз підтвердив зовсім недавно - у листопаді на Міжнародному фольклорному фестивалі у столиці Австрії - Відні.
1883
Своїм яскравим виступом українські танцюристи зачарували організаторів і глядачів фестивалю. Ансамбль "Веселка" було визнано кращим хореографічним колективом і нагороджено пам'ятним Дипломом Міжнародного фольклорного фестивалю у Відні.
Насичена програма перебування зробила цю поїздку закарпатських танцюристів до Австрії неймовірно цікавою, приємною і корисною.
1886
1887На фото:
зразковий художній колектив України ансамбль танцю "Веселка" Закарпатської обласної ради профспілок під час Міжнародного фольклорного фестивалю в Австрії.
 
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради