IMG 20231129 WA0001

Команда Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України зустрілася 28 листопада з будівельним бізнесом Харківщини. Це стало четвертою із серії попередніх зустрічей в Одесі, Дніпрі та Сумах, протягом листопада ц.р.

 

Як зазначив голова Агентства Мустафа-Масі Найєм, головною метою зустрічей з будівельним бізнесом є ознайомлення представників будівельної галузі в регіонах з роботою Агентства відновлення та з проєктами, які воно реалізує або планує реалізувати. Мотивувати більшу кількість будівельних компаній до участі в тендерах.

У зустрічі «Проєкти відновлення: діалог з ринком» взяли участь представники профспілок та будівельних компаній Одеської, Херсонської, Миколаївської та Вінницької областей та прифронтових областей, компаній-проєктантів, експерти з технічного нагляду, інженери-консультанти та керівники Служб відновлення та розвитку інфраструктури в областях. Загалом до них долучилися близько пів тисячі учасників офлайн та онлайн.

3

Учасники будівельного ринку, як кажуть, з перших рук отримали інформацію щодо проектів відновлення, над якими працює Агентство. Їм розповіли про те, як можна долучитися до цих проєктів. Які зміни впровадила команда Агентства, щоб участь у державних закупівлях була простою, прозорою та зрозумілою.

Голова Профспілки будівельників В.Андреєв подякував керівнику та працівникам Агентства за спільну роботу над проблемою визначення справжнього розміру заробітної плати в кошторисах контрактів на відновлення.

Він, зокрема сказав, що " у зв’язку із значним рівнем тіньової зайнятості в будівництві середній рівень оплати праці в 12800 гривень не може слугувати розробці прозорих та безкорупційних підвалин відновлення житла та інфроструктури після злочинної агресії росії .IMG 20231129 WA0000

В умовах, коли скорочення чисельності немобілізованих кваліфікованих робітників постійно скорочується зарплати нижче 20000 не існує, але більша її частина виплачується в конверті. І робітники, і роботодавці, і державні замовники зацікавлені у виведенні зайнятості та зарплати із тіні.

В зв’язку із цим, відбулось обговорення, коли стане можливим вносити в умови державного замовлення контрольні механізми легальної зайнятості та умов праці, що відповідає директиві 24 ЄС про трудові і соціальні параграфи в договорах про державні закупівлі.»

«Бізнес може нам довіряти. Це мій ключовий меседж всім українським будівельним компаніям. Беріть участь у тендерах, реалізуйте разом з нами проєкти – ми вас чекаємо і готові йти назустріч в усіх проблемних питаннях», – підсумував голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

1

Профбуд

https://www.facebook.com/PROFBUDunion/posts/pfbid0HurunTXfR6dSsQabHy3PxhTnXD6Uo6NmF7AKrxPdU5UG7GLm7TpcV6niHkbEwsASl