30 11 23 3

30 листопада відбулося засідання Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України, на якому було розглянуто питання « Про ситуацію у вугільній галузі України та подальші шляхи вирішення нагальних проблем діяльності вугільних підприємств».

 

У роботі Президії ЦК Профспілки взяли участь представники Сторін соціального діалогу: заступник Міністра енергетики України Олександр Хейло, голова Федерації роботодавців ПЕК Анатолій Татаринов, менеджер компанії ТОВ «ДТЕК Енерго» по зв’язкам з громадськістю Олександр Туров.

Виступаючи на засіданні Президії ЦК Профспілки заступник Міністра Олександр Хейло надав інформацію щодо діяльності Міненерго по відповідним напрямкам:

- щодо виробничого та фінансово-економічного стану вугільних підприємств підприємств та подальші перспективи;
- стосовно виплати поточної заробітної плати і погашення заборгованості з неї за минулі періоди та шляхи підвищення рівня заробітної плати працівникам галузі;
- про заходи та дії Міненерго щодо забезпечення зарахування до страхового стажу працівників періоду роботи, за який з вини роботодавця, свого часу, не було сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
- про наявну можливість винайдення спільних рішень галузевих Сторін соціального діалогу стосовно внесення змін до Списків №1 і №2 з поверненням права на пільгову пенсію відповідним категоріям працівників;

Присутній на засіданні голова Федерації роботодавців ПЕК Анатолій Татаринов наголосив на необхідності напрацювання коротрострокової прогарами по вугільній галузі.

Менеджер компанії « ДТЕК Енерго» Олександр Туров зазначив, що на підприємствах компанії вчасно виплачуються заробітна плата та внески до Пенсійного фонду України, але є питання щодо підвищення тарифних ставок і посадових окладів для підземних працівників.

В обговоренні даного питання порядку денного взяли участь члени Президії ЦК Профспілки :Сиротюк Р.П., Юнак С. І, Древаль П. П.,Щербань В. П., Юзефович Р.В,,Віхоть Р,Г.,Лащенко В. М,,Ярема С. Ф.

В ході обговорення представники шахтарських профспілок наголошували на необхідності вирішення також інших нагальних питань діяльності підприємств та соціального захисту працівників вугільної галузі.

 

Детальніше: https://www.prupu.org/news/24547/

3 11 23 1

Профспілка працівників вугільної промисловості України