Logo Prof VISTI 011223

Глобальний Союз IndustriALL закликав ДП «НАЕК «Енергоатом» припинити втручання в діяльність Атомпрофспілки та вести соціальний діалог добросовісно.

 

Скандальна ситуація навколо тиску на Атомпрофспілку з боку керівництва ДП НАЕК «Енергоатом» привернула увагу міжнародних організацій. Глобальний Союз IndustriALL зазначив тоді: «Ми шоковані тим, що керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом» відмовляється співпрацювати чи вести діалог з нещодавно обраним новим головою первинної профспілкової організації ДП «НАЕК «Енергоатом» Сергієм Снітковим».

Так, Генеральний Секретар Глобального Союзу IndustriALL, що представляє понад 50 мільйонів, об'єднаних у профспілки, працівників гірничодобувної, енергетичної та виробничої промисловості у 141 країні світу, включаючи Україну, звернувся із закликом до Прем’єр-міністра України та Президента ДП «НАЕК «Енергоатом» - припинити перешкоджати діяльності профспілки Компанії та забезпечити справжній соціальний діалог.

Було направлено офіційні листи пану Шмигалю і пану Котіну. Але відповіді досі немає.

В Атомпрофспілці заявляють: перешкоджання її діяльності в процесі корпоратизації є ще однією ілюстрацією грубого порушення керівництвом ДП НАЕК «Енергоатом» основоположних трудових прав працівників, європейських принципів соціального діалогу та Конвенцій Міжнародної організації праці.

ЛистIndustriALL - додється

Джерело: http://www.atomprofspilka.info/news/pripiniti-vtruchannya-v-diyalnist-profspilki

Профспілка працівників атомної енергетики

та промисловості України