sachkov l s

Президія Федерації профспілок України висловлює глибоке співчуття рідним і близьким з приводу смерті на 87-му році життя колишнього Голови Профспілки працівників освіти і науки України Леоніда Семеновича САЧКОВА

Свою трудову діяльність він розпочав за фахом на будівництві шахт Луганської області. Після закінчення аспірантури Київського політехнічного інституту та захисту кандидатської дисертації працював на викладацькій роботі асистентом, старшим викладачем, доцентом, професором. Його науковий доробок – це понад 70 наукових праць, статей, монографій, навчальних посібників, довідників, підручників.

Л.С.Сачков назавжди залишиться в нашій пам’яті як видатний діяч профспілкового руху, який понад п’ятдесят років свого життя та діяльності віддав профспілкам, з них протягом чверті століття очолював галузеву Профспілку.

В умовах трансформаційних змін у соціально-економічному, політичному розвитку України на початку 90-х років ХХ століття Леонід Семенович став одним із ініціаторів та організаторів реформування освітянської Профспілки. Він зробив значний внесок у підготовку ряду освітянських законів. Завдяки його зусиллям  галузеву Профспілку освітян було визнано на міжнародному рівні і в 1998 році прийнято повноправним членом Всесвітньої конфедерації працівників освіти.

Делегований Профспілкою освітян брав участь в Установчому з'їзді професійних спілок України і підписав Декларацію про утворення Федерації незалежних профспілок України (ФНПУ). Обирався делегатом ІІ-V з'їздів ФПУ, очолював постійні комісії Ради ФПУ, активно працював у складі Президії ФПУ.

Заслуги Леоніда Семеновича Сачкова відзначені багатьма високими нагородами та почесними відзнаками: Заслужений працівник народної освіти, Відмінник вищої школи, орденом «Знак пошани», чотирма медалями, Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, багатьма галузевими відзнаками.

Пішла з життя прекрасна людина. Перестало битися серце професіонала, освітянина, діяча профспілкового руху.

Світла пам'ять про Леоніда Семеновича назавжди залишиться в наших серцях.

Керівництво, члени Президії ФПУ