IMG 59a6524227050211be1da225fa675c5a V

22 квітня 2024 року, напередодні Саміту з підтримки профспілок України, який проходив у м. Люблін (Польща), відбулися перемовини Голови Профспілки працівників культури України Галини Гайдук з багаторічними міжнародними партнерами  - Генеральним секретарем Міжнародної федерації акторів FIA Домініком Лукером та Головою Секції працівників інформації і мистецтва UNI-Європа Йоханнесом Штудингером.

 

Керівники міжнародних профспілкових обʼєднань галузі культури спеціально прибули до Люблина з Брюсселю, щоб особисто висловити слова підтримки своїм українським колегам та визначити  перспективи подальшої співпраці, як під час триваючої в Україні війни, так і в період післявоєнної відбудови.

Подякувавши за профспілкову солідарність, підтримку та надання адресної благодійної допомоги членам Профспілки, постраждалим від збройної російської агресії, Галина Гайдук обговорила з іноземними партнерами основні напрями подальшої співпраці. Зокрема, щодо проведення спільних семінарів, обміну досвідом з питань розроблення європейських стандартів колективних договорів у галузі культури, побудови соціального діалогу з місцевими органами влади, формування профспілкового членства, надання психосоціальної допомоги членам профспілки, вивчення системи та моделей оплати праці у культурній галузі з метою підвищення престижу роботи, удосконалення контрактної форми трудових договорів тощо.

Домінік Лукер та Йоханнес Штудингер вражені мужністю колег-профспілковців з України, які не зважаючи на все жахіття війни, продовжують захищати трудові права та соціально-економічні інтереси спілчан, поєднуючи свою роботу з волонтерською діяльністю та підтримкою Збройних Сил України. Вони гарантували подальшу підтримку Профспілки в наданні допомоги постраждалим та проведенні спільних заходів, як в режимі онлайн, так і в режимі офлайн.

IMG 7e1ad0ed4ab353468a31133f5aca89f0 V

Наприкінці перемовин Галина Гайдук, від імені Профспілки, запросила керівників Міжнародної федерації акторів FIA та Секції працівників інформації і мистецтва UNI-Європа до участі в роботі чергового VIII Зʼїзду Профспілки працівників культури України, який відбудеться у м. Києва на початку липня цього року.

Про результати зустрічі з міжнародними партнерами Голова Профспілки Галина Гайдук поінформувала членів Центрального комітету – учасників IV Пленуму ЦК Профспілки, який відбувся в Київському Будинку профспілок 25 квітня.

 

Профспілка працівників культури України