IMG 7699

Робоча зустріч членів Української сторони Платформи громадянського суспільства, ініційована її головою Григорієм Осовим, пройшла у ФПУ 11 березня.

Зустріч була присвячена визначенню пріоритетів діяльності національної платформи у 2016 році. Керівники робочих груп поінформували про свою роботу, ініціативи, які висувають громадські організації як найбільш актуальні для реалізації найближчим часом, зокрема що стосується проблем екології, захисту Н.Савченнко та ін.

IMG 7701

Серед пріоритетних завдань, які були запропоновані профспілками – проведення всебічного дослідження формування і регулювання ринку праці в України. А також вивчення механізмів функціонування і регулювання ринків праці в країнах ЄС із наступною можливістю їх використання в України у зв’язку із необхідністю вирішення катастрофічної ситуації, що склалася у нас з безробіттям, нелегальною зайнятістю, трудовою міграцією тощо.

Також порушувалось питання стосовно реалій вступу України до зони вільної торгівлі та виходу вітчизняних підприємств на європейські ринки, що потребує для них необхідної адаптації.

IMG 7691

Як повідомив Г.Осовий, наприкінці березня заплановано проведення зустрічі членів УС ПГС з представниками урядових структур, зокрема заступниками міністрів профільних міністерств, які безпосередньо опікуються питаннями євроінтеграції. Актуальність такої зустрічі обумовлена тим, що ПГС, виробляючі плани діяльності, має свою роботу координувати з іншими площадками, які працюють над реалізацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС, а саме – урядовою і парламентською сторонами.

IMG 7698

Прес-центр ФПУ