Б

 

Тривають спроби рейдерських захоплень санаторіїв, що належать ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця». На цей раз інцидент стався з санаторієм «Жовтень», розташованим в Конча-Заспі під Києвом. Тут колишній головний лікар зробив спробу рейдерського захоплення закладу «Укрпрофоздоровниці» шляхом перереєстрації. Про це заявили учасники прес-конференції, що відбулась 4 квітня в інформаційному агентстві «Інтерфакс – Україна».

Про ситуацію навколо санаторію та заходи на її вирішення представників ЗМІ проінформували провідний економіст департаменту корпоративних прав та майна Федерації профспілок України Андрій Олійник, в. о. голови правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Олександр Троценко, начальник управління майнових питань ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Дмитро Довганенко, в. о. директора санаторію «Жовтень» Сергій Мельник.

У виступах було зазначено, що звільнений на початку березня цього року головний лікар санаторію Олександр Владимиров «реалізував злочинну схему по відновленню себе на посаді через спірні рішення співробітників Комісії з розгляду скарг на дії реєстраторів, що працює при Мін'юсті».

25 березня юристи «Укрпрофоздоровниці» виявили в Держреєстрі істотні зміни в реєстраційних даних підприємства, зокрема була видалена інформація про т.в.о. головлікаря, якого наглядова рада у зв'язку зі звільненням А.Владімірова тимчасово призначив керувати санаторієм і надав право першого підпису.

Також відбулася протиправна реєстрація нової редакції статуту, в якій юридична адреса санаторію «Жовтень» перенесений з Конча-Заспи в місто Червоноград Харківської області. Відповідно до нього, за фактами підробки документів та втручання в Держреєстр відкрито кримінальне провадження.

В «Укрпрофоздоровниці» також вказують, що посилено охорону закладу і триває слідство. Відносно звільнення в заяві наголошується, що воно було за перевіркою господарської діяльності підприємства і виявленням ряду грубих порушень від невиплати заробітної плати працівникам протягом півроку до погіршення стану санаторію.

 

Учасники прес-конференції закликали представників ЗМІ донести до громадськості правдиву інформацію щодо ситуації навколо «Жовтня» та надію на справедливий та об’єктивний розгляд цієї справи під час судового процесу.

 

Відеорепортаж про прес-конференцію див. тут:

 

https://www.youtube.com/watch?v=BY7pvgGx-Vw&feature=player_embedded

 

Прес-центр ФПУ

 

Б1

 

Б2