2018 10 23 rada 5

 

Про це заявив Голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (ФПО) Ігорь Москаленко на засіданні територіальної соціально-економічної ради 23 жовтня ц.р.

 

Засідання відбулось в Чернігівській обласній державній адміністрації та було присвячено підбиттю підсумків виконання угод кожною із сторін соціального партнерства. Питаннями порядку денного були такі актуальні питання як проблеми в сфері трудових ресурсів, працевлаштування випускників закладів освіти та питання пільгового перевезення на транспорті.

 

Як зазначив у ході засідання Ігор Москаленко, соціальний діалог на рівні області може бути прикладом ведення перемовин на загальнонаціональному рівні. Втім проблем залишається багато. Зокрема найболючішими з них є низький рівень життя населення, заборгованість із заробітної плати на підприємствах які визнані неплатоспроможними, надвисокі тарифи на комунальні послуги та проблема зайнятості населення.

 

2018 10 23 rada 7

 

Ігор Москаленко проінформував присутніх про те, що 17 жовтня у м. Києві відбулася Всеукраїнська профспілкова акція протесту. Делегація від профспілкового віче на чолі з головою Федерації професійних спілок України Григорієм Осовим попередила урядовців – якщо буде зволікання з розглядом профспілкових вимог то профспілки будуть вимушені вдатись до масових протестних дій по всій країні, аж до проведення Всеукраїнського страйку. Отже подальші дії профспілок будуть спрямовані на комплексне вирішення актуальних проблем по відстоюванню прав та інтересів людини праці.

 

2018 10 23 rada 18

 

Людмила Ніценко

головний технічний інспектор праці Федерації профспілкових організацій Чернігівської області