А22

Невже порівняння існування українців з реальністю в сусідніх країнах ( якість та тривалість життя, доступність житлово - комунальних послуг, медичного обслуговування, дороги, екологія, дозвілля ...) не змінить наше відношення до використання та розподілу національних природних ресурсів, необхідності відновлення економіки, легалізації трудових відносин, управлінців державою, областю, громадою? А може нас задовольняє таке життя.

За інформацією газети "Вести" від 23 жовтня 2019 р.
Україна опинилася на останньому місці в списку купівельної спроможності громадян серед 42 країн Європи. Про це йдеться в дослідженнях GfK Purchaseing Power Europe 2019.

Аналітики відзначають, що середній наявний дохід після вирахування податків на одного жителя Європи в 2019 році - 14 739 євро. В Україні ця сума істотно відрізняється і становить 1830 євро, тобто у вісім разів менше, ніж в середньому по Європі.

А ось Ліхтенштейн знову посідає перше місце з купівельною спроможністю на людину в 67 550 євро. Це в 4,5 рази перевищує середній показник по Європі.

У Швейцарії показники трохи нижчі, становлять 42 067 євро на людину. Люксембург виявився на третьому місці в даному списку з купівельною спроможністю на душу населення в 35 096 євро.

Нагадаємо, в третьому кварталі 2019 року в порівнянні з попереднім зарплати серед робочих спеціальностей в Україні впали на 17%.

Петро Шевченко,

Голова Федерації профспілок Черкаської області