P1040798

У конференц–залі Закарпатської облпрофради відбувся семінар–нарада організаторів літнього оздоровлення дітей, який провели обласна рада профспілок та виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. В ньому взяли участь керівники та головні бухгалтери галузевих профспілок, районних, міжрайонних та міських виконавчих дирекцій Фонду соцстраху, дитячих оздоровчих закладів, профспілкових тур господарств і санаторіїв, працівники апарату облпрофради та обласної виконавчої дирекції Фонду соцстраху, представники владних структур, контролюючих органів усього близько 150 осіб.

Відкриваючи семінар, голова Закарпатської облпрофради Іван Король підкреслив, що завдяки спільним зусиллям профспілок, виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, господарників, керівників оздоровниць, залученню коштів місцевих бюджетів, спонсорів торік в області було оздоровлено близько 8 тисяч юних закарпатців, а також   понад 2 тисячі дітей з-за меж області, в основному з Чорнобильської зони. За попередніми даними, середня вартість одного ліжко-дня в більшості стаціонарних дитячих оздоровчих закладів становитиме цього літа 110-135 грн. Тому важливим питанням у фінансуванні оздоровчої кампанії є залучення коштів, крім соцстраху, з інших джерел фінансування, й передусім, господарників, профспілок, місцевих бюджетів, батьківської доплати, спонсорів тощо. Керівник профспілок краю звернувся до присутніх на нараді представників контролюючих органів з пропозицією практикувати цього літа проведення комплексних перевірок дитячих оздоровчих закладів, тісніше координувати цю роботу з профспілками.

Як зазначив директор виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник, у 2013 році на проведення оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соцстраху, передбачених регіональною програмою щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, виділено 4,650 тис. грн., в тому числі на часткове фінансування – 3,315 тис. грн., на придбання путівок за повну вартість - 1,335 тис. грн. Спільними зусиллями необхідно забезпечити повне використання цих коштів.

Заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Качур наголосив на відповідальності господарників,  власників і керівників оздоровниць, владних структур, профспілок за якісне і безпечне проведення літнього оздоровлення дітей. Ці питання перебуватимуть на постійному контролі обласної держадміністрації та місцевих органів виконавчої влади.

На окремих проблемах оподаткування під час оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення норм санітарного законодавства, організації харчування та проживання дітей в оздоровчих закладах, відповідальності керівників та працівників оздоровниць за дотриманням правил протипожежної безпеки, створення безпечних умов праці та відпочинку в оздоровчих закладах зупинилися у своїх виступах відповідальні працівники Державної податкової служби в Закарпатській області, обласної інспекції у справах захисту прав споживачів, Управлінь Держсанепідемслужби та Державної Служби надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області, територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області. Було дано вичерпні відповіді на запитання організаторів літнього оздоровлення дітей.

Підсумки семінару–наради підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

На фото

- президія зібрання;

- учасники семінару – наради;

- проблеми оздоровлення обговорюють керівники обласних організацій Іван Король, Віталій Ерфан, Андрій Сікора, Василь Захарець та Ігор Сегляник (зліва направо).

Фото автора

Сергій Баранчиков