barsa

За повідомленням сайту Міністерства молоді та спорту України, Президент України Віктор Янукович ознайомився з роботою обласного комунального закладу Сумської обласної ради Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа "Футбольний центр "Барса".

Директор центру Анатолій Твердоус розповів Главі держави про завдання, які стоять перед спортивною школою, а саме: залучення дітей і підлітків до футболу, сприяння зростанню їхньої футбольної майстерності, виявлення найталановитіших спортсменів для подальшої професійної самореалізації у футболі, а також підвищення кваліфікації.

Також Анатолій Твердоус ознайомив Віктора Януковича зі структурою роботи центру й обласною програмою розвитку дитячо-юнацького футболу на Сумщині. За його словами, програма передбачає побудову цілісної системи дитячо-юнацького футболу, створення сучасної спортивної інфраструктури, підвищення кваліфікації тренерів, впровадження сучасних методик тренування, популяризацію футболу. Проект реалізується в рамках соціальних ініціатив Президента "Діти - майбутнє України".

Директор центру розповів Главі держави про плани розвитку закладу. Так, він повідомив, що на базі спортивної школи планується створити академію футболу та побудувати гуртожиток ДЮСШ "Барса". Анатолій Твердоус зазначив, що до навчання у центрі також будуть залучатися діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей. Він підкреслив, що центр збудований за стандартами УЄФА, що дозволяє проводити тренування у комфортних умовах, а також організовувати змагання високого рівня. Центр розрахований на 1000 дітей, зараз у ньому навчаються 800 юних спортсменів.

Глава держави поспілкувався з вихованцями і тренерами ДЮСШ "Футбольний центр "Барса"". Віктор Янукович поцікавився у дітей умовами навчання, а також тим, у яких клубах вони хочуть грати, коли стануть професійними футболістами.

"Бажаю, щоб ви були чемпіонами в тій лізі, яку самі для себе визначите. Гадаю, що вам це вдасться", - зауважив Президент України.

Віктор Янукович також переглянув тренування вихованців закладу на футбольному полі, а потім зробив символічний удар м’ячем по воротах з 11-метрової відстані, забивши гол.

Глава держави подарував учням та директору школи футбольні м’ячі.

Разом з Главою держави "Футбольний центр "Барса"" відвідав Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков,

Перед відвідуванням Cумської обласної дитячо-юнацької спортивної школи Президент України поспілкувався з людьми, які зібралися поблизу закладу.

Нагадуємо, що завдяки конструктивній позиції профспілок 599 ДЮСШ в усіх регіонах України у 2013 році отримали фінансування на свою діяльність з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

0334 IM7 5284

foot