640px-Artek road sign

Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час спілкування з журналістами у дитячому центрі «Артек».

«На виконання доручення Президента України, станом на 1 липня 2013 року вже забезпечено оздоровленням та відпочинком 1 млн. 900 тисяч дітей шкільного віку. Це 57,8% від запланованої кількості. Тільки на базі дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» вже оздоровлено 11 тисяч 267 дітей», - сказала Наталія Королевська.

Міністр також уточнила, що у 2013 році загальний обсяг фінансування літньої оздоровчої кампанії складе 2,4 млрд. грн., що на майже на 313 млн. грн. більше, ніж у 2012 р.

«В основному збільшення фінансування у 2013 р. відбудеться за рахунок Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності – на 167 млн. грн. (на 77%) проти 2012 р. На кошти Фонду буде оздоровлено 245 тис. дітей шкільного віку», - зазначила вона.

Усього, за словами Міністра, оздоровленням та відпочинком планується забезпечити понад 3 млн. дітей.

 

За словами Н.Королєвської, численні звернення батьків та перевірки контролюючих і правоохоронних органів підтвердили низку порушень в організації дитячого відпочинку у цьому таборі.

 

«До Міністерства соціальної політики надходять скарги від батьків з різних регіонів України, діти яких зараз відпочивають у таборі «Оріон». Щоб розібратись у цій ситуації Мінсоцполітики була створена спеціальна комісія. Її перевірка ще не завершилась, однак вже зараз зрозуміло, що цей заклад більше ніколи не одержить державного замовлення на оздоровлення дітей», - сказала вона.

 

Міністр відзначила, що всі матеріали перевірки будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки ситуації у дитячому таборі. «Найближчим часом, коли буде остаточний висновок комісії, ми передамо всю зібрану інформацію до прокуратури. Таке ставлення до дітей та їхнього здоров’я неприпустиме. Ми також звернемося до Міністерства охорони здоров’я – з вимогою позбавити заклад ліцензії на надання медичних послуг», - сказала вона.

 

Наталія Королевська наголосила, що Мінсоцполітики контролюватиме організацію відпочинку та оздоровлення дітей і заклади, на які цьогоріч надходитимуть скарги від батьків не отримають наступного року державне замовлення. Моніторингова комісія з питань якості оздоровлення при Міністерстві, що розглядає такі питання, працюватиме до 1-го грудня.

 

Нагадаємо, минулого тижня минулого тижня через неналежні умови з «Оріону» до санаторію «Лазурний» була відселена група з 60 дітей з Волині. Також до ДЗОВ «Маяк» переселили 89 дітей з Дніпропетровської області.

За повідомленнями Прес-служби Мінсоцполітики