Logo

18 вересня 2013 року у Міністерстві Молоді та спорту України відбулось у засідання робочої групи з питань обговорення змін до діючого порядку часткового фінансування ДЮСШ за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Від Федерації профспілок України  участь у засіданні робочої групи взяли участь: Євген Драп’ятий  - заступник Голови ФПУ, Галина Колосюк - керівник департаменту соціального діалогу та соціального страхування ФПУ та Геннадій Колумбет - головний спеціаліст департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ.

Головував на нараді директор департаменту олімпійського спорту Ніна Уманець.

Участь у нараді прийняли голови та заступники голів всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств «Україна», «Спартак», «Колос», «Динамо», керівники структурних підрозділів Мінмолодьспорту, Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, члени Правління Фонду.

Було постатейно розглянуто проект нового порядку часткового фінансування ДЮСШ. Внесені зміни. Ці зміни (у разі прийняття Правлінням Фонду) дадуть змогу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з 2014 року фінансувати спортивні школи, які засновані спортивними товариствами, через центральні ради цих ФСТ. Інші школи, не підпорядковані ФСТ, як і зараз будуть фінансуватись через обласні відділення виконавчої дирекції Фонду. Це дасть змогу зберегти баланс у розподілі фінансування, прискорити проходження коштів, посилити контроль за їх використанням, а головне - засновникам ДЮСШ дає можливість посилити контроль за проведенням учбово-тренувального процесу кожним конкретним тренером-викладачем.

Учасниками зібрання було прийнято рішення щодо продовження консультацій.

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ