1 

               

 

У 2013 році за сприяння Нацдержслужби України, Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України та Центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» в Україні проведено ювілейну XV Всеукраїнську спартакіаду серед збірних команд державних службовців Автономної Республіки Крим, областей, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Змагання проводились згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про підготовку та проведення фізкультурно-спортивних заходів серед державних службовців».

Основною метою Всеукраїнської спартакіади є зміцнення здоров’я державних службовців, залучення їх до занять фізичною культурою і спортом, організація активного відпочинку, розвиток найбільш популярних видів спорту, пропаганда здорового способу життя.

Всеукраїнські спартакіади, за весь період їх проведення, стали надзвичайно популярні та масові. Спостерігається не тільки позитивна тенденція щодо участі державних службовців у змаганнях, а також активізація роботи щодо облаштування спортивних об’єктів в регіонах, придбання спортивного обладнання та інвентарю, збільшення кількості гуртків та секцій, що створені для занять активним відпочинком. Спартакіади залишили покращену матеріальну базу для занять спортом, прищепили культуру здорового способу життя, покращили моральний дух всередині системи і зробили ще один крок до зміцнення позитивного іміджу державної служби в очах суспільства, зміцнення здоров’я державних службовців, що і визначено головною метою спартакіади.

XV Всеукраїнська спартакіада проводилась протягом січня-вересня 2013 року у три етапи: перший етап - районні та міські (міст обласного значення) спартакіади, другий етап - Кримська республіканська, обласні, Київська та Севастопольська міські спартакіади, та третій етап - фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади.

Третій, фінальний етап XV Всеукраїнської спартакіади проходив з 16 по 22 вересня 2013 року у місті Алушті Автономної Республіки Крим на базі фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

За результатами змагань визначались переможці в кожному виді спорту. Переможці нагороджені дипломами, кубками та почесними грамотами.

17 вересня 2013 року відбулась урочиста церемонія відкриття фінальних змагань XV Всеукраїнської спартакіади, під час якої учасникам, організаторам та гостям було зачитано привітання прем’єр-міністра України.

До фінального етапу змагань XV Всеукраїнської спартакіади були допущені команди, сформовані з державних службовців Ради міністрів Автономної Республіки Крим, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, обласних, районних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Змагання проводились відповідно до чинних правил змагань, затверджених федераціями з видів спорту, з футзалу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів.

Загальна кількість учасників, які взяли участь у фінальних змаганнях XV Всеукраїнської спартакіади, склала 530 осіб.

У ході змагань сформовано по 26 команд з футзалу, шашок, настільного тенісу та шахів та 25 команд з волейболу. Команда Кіровоградської облдержадміністрації участі у змаганнях не брала.

22 вересня 2013 року на футбольному стадіоні Олімпійського учбово-спортивного центру «Спартак» проведено урочисте закриття XV Всеукраїнської спартакіади, під час якого проведено церемонію нагородження переможців фінальних змагань.

Ми вітаємо всі команди, які взяли участь у спартакіаді, а особливо тих, які зайняли призові місця: І місце – Івано-Франківська обласна державна адміністрація, ІІ місце – Запорізька облдержадміністрація і ІІІ місце – Дніпропетровська облдержадміністрація.

Необхідно підкреслити, що в цілому, завдячуючи спільним зусиллям та скоординованій роботі співорганізаторів, всі три етапи XV Всеукраїнської спартакіади відбулись на належному організаційному рівні.

Співпраця сторін будується на принципах ділового партнерства та взаємоповаги і спрямовується на вирішення завдань, які стоять перед ними у сфері розвитку фізичної культури і спорту.

Організації профспілки усіх рівнів здійснюють заходи щодо поліпшення фізкультурно-оздоровчої діяльності, збереження й відновлення здоров’я, підвищення працездатності, змістовного дозвілля та активного відпочинку державних службовців

Вирішуються окремі організаційні питання, у тому числі придбання форми, спортивного інвентарю, запровадження спеціальних призів, нагородження переможців.

При проведенні спартакіади:

  • активну участь у змаганнях беруть як спеціалісти, так і керівники районів, начальники управлінь та відділів, показуючи тим самим позитивний приклад для наслідування;
  • збільшилась кількість державних службовців (новопризначених), які взяли участь у змаганнях спартакіади;
  • для популяризації спартакіади та її основних завдань на районному рівні активно залучались «зірки» спорту регіону;
  • завдяки заходам, що здійснюються у зв'язку з підготовкою та проведенням спартакіади, оновлюються спортивні об'єкти, створюються спортивні секції та гуртки, в яких мають можливість займатися не лише державні службовці, але й усі бажаючі.

Підбиваючи підсумки Всеукраїнської спартакіади, можна зробити висновки щодо необхідності продовження роботи щодо організації та проведення фізкультурно-спортивних заходів серед трудових колективів, адже здоров’я, належний фізичний стан, відчуття впевненості в собі та гарний настрій – це головний результат заняття фізичною культурою та спортом, який є запорукою досягнення успіхів у повсякденній праці державних службовців.

 

Заступник голови профспілки

В.М.Ковтун