cqkYAd20F E

 

У 2013 році оздоровленням та відпочинком було забезпечено 3,3 млн. дітей шкільного віку на 480 тис. більше, ніж минулого року. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час комітетських слухань з питань оздоровлення дітей. За її словами, цьогоріч Уряд вперше поставив завдання охопити оздоровленням та відпочинком не менше 70,5% дітей, з яких оздоровленням – не менше 40%.

«Це завдання виконано. Станом на 1 листопада оздоровленням та відпочинком забезпечено 3,3 мільйона дітей шкільного віку, що склало 82% від їх загальної чисельності. Це майже на 480 тис. дітей більше, ніж у минулому році», - сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що безпосередньо оздоровленням було забезпечено 1 мільйон 417 тисяч дітей, що на 470 тис. дітей більше ніж минулого року. Крім того, Міністр відзначила, що протягом 2013 року оздоровилися та відпочили 1 млн. 809 тис. дітей пільгових категорій.

«Безумовно, досягти такого результату було не легко. Тому я ще раз хочу подякувати представникам місцевих органів виконавчої влади за проведену роботу. Зокрема, хочу відзначити Дніпропетровську, Донецьку, Полтавську, Київську області», - сказала вона.

Разом з тим Наталія Королевська відзначила, що серйозним залишається питання стану мережі закладів оздоровлення та відпочинку. За її словами, 20 років ця мережа майже не оновлювалася, матеріальна база поступово застарівала, а заклади закривалися і перепрофілювалися. «Проблем тут - безліч. Але у цьому році ми маємо позитивні факти. У 2013 р. працювало 18 тисяч 637 закладів, серед них 801 заклад оздоровлення, що на 17 закладів більше у порівнянні з минулим роком. Відновлено роботу 12 дитячих закладів оздоровлення, які не працювали у попередні роки, відкрито 5 нових», - сказала вона.

Міністр повідомила, що на даний час вживаються заходи щодо відновлення діяльності непрацюючих закладів. Наступного року після реконструкції планується відкриття 10 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у Донецькій, Київській, Львівській, Одеській областях та АР Крим.

Наталія Королевська зазначила, що задля комплексного вирішення питань, пов’язаних з відпочинком та оздоровленням дітей, Мінсоцполітики підготувало проект Державної цільової соціальної програми оздоровлення і відпочинку дітей та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року.

«На даний момент проект відповідної програми надіслано на погодження центральним та місцевим органам виконавчої влади. Серед іншого проект передбачає забезпечення державних гарантій щодо доступності та якості відповідних послуг, збереження та розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів, а також модернізацію об’єктів їхньої інфраструктури відповідно до сучасних умов», - розповіла Наталія Королевська.

Прес-служба Мінсоцполітики