IMG 0822 

 

6 листопада ц.р. у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбулися слухання щодо підсумків оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році.

 

У комітетських слуханнях взяла участь Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, представники міністерств та відомств, регіональних служб, відповідальних за дитяче оздоровлення.

Від Федерації профспілок України у слуханнях взяв участь та виступив з конкретними пропозиціями Володимир Пастушенко, голова Донецької обласної ради профспілок.

У своєму виступі він зазначив, що оздоровлення дітей за діючим законодавством покладено на державу. Але розуміючи те, що вона не має необхідних фінансових ресурсів для виконання поставлених Президентом України та Урядом завдань щодо збільшення кількості щорічно оздоровлених дітей до 70%, повинні використовуватись усі можливості соціальних партнерів: профспілок та власників дитячих оздоровчих закладів. При цьому держава має ставитися до них саме як до соціальних партнерів, надаючи їм відповідних преференцій. Це – виключення із податкової бази коштів, що спрямовуються на оздоровлення, звільнення від податку на землю, встановлення тарифів і цін на енергоносії та комунально-побутові послуги як для населення (а не як для промислових підприємств). Послуги державних служб (медичні, пожежні тощо) повинні надаватися державою безоплатно у якості винагороди та допомоги соціальному партнеру.

Крім того, В.Пастушенко висловив обґрунтовані з соціальної точки зору аргументи на користь зменшення тривалості оздоровчої зміни з 21 до 18 днів. Це дозволить організаторам використати 4 повноцінні зміни протягом літнього періоду, що дасть можливість збільшити кількість оздоровлених дітей, зменшити вартість путівки, підвищити її доступність.

 

Читайте також   повідомлення Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

 

 

Департамент розвитку

профспілкового руху