42860337 

Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України на своєму засіданні 20 грудня п.р. вирішило питання щодо оплати праці тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Як повідомив Голова правління Фонду соціального страхування з ТВП, в.о. першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий, останнім часом до профспілок та регіональних відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звертаються працівники ДЮСШ, занепокоєні змінами, викликаними ухваленою Урядом постановою, якою встановлюються нові кваліфікаційні вимоги до тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Відтепер для роботи у школах вони повинні обов’язково мати спеціальну освіту.

- Проте, є ще чимало шкіл, де протягом багатьох років працюють викладачі, які мають велику практику і досвід роботи, однак, за освітнім рівнем не відповідають новим кваліфікаційним вимогам, - зазначив Г.В.Осоивй, - відтак, постало питання щодо правомірності фінансування Фондом оплати їх праці. Однак, Правління врегулювало цю проблему і вирішило, що тренерсько-викладацький склад ДЮСШ й надалі отримуватиме зарплату на умовах, і в обсягах, що існували раніше - до набуття чинності згаданої урядової постанови.

Сьогодні в країні працюють близько 600 ДЮСШ, які нададуть 160 тис. дітям можливість регулярно займатися спортом, - додав керівник, - Я вважаю, що здорові діти – це по-перше, повноцінна і безперервна праця їхніх батьків, а по-друге, зменшення витрат Фонду соціального страхування на оплату лікарняних, тому - вигоди для всіх очевидні.

ІАЦ