29 січня 2013 року заступник Голови ФПУ, член колегії Державної служби молоді та спорту України Євген Драп'ятий та голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник відвідали дитячо-юнацькі спортивні школи, що належать Київській міській раді профспілок, та розвивають водні види спорту. Головна мета візиту – вивчення проблемних питань у діяльності ДЮСШ та напрацювання шляхів їх вирішення. Була оглянута матеріальна частина ДЮСШ та водно - спортивної бази, розташованих на Трухановім острові столиці, а саме: ДЮСШ з академічного веслування «Славутич», ДЮСШ з академічного веслування «Буревісник», ДЮСШ з академічного веслування та веслування на байдарках і каное «Київ» та Дитячо-юнацької учбово-спортивної бази «Зеніт». У цих ДЮСШ профспілок понад тисячі юних киян безкоштовно займаються греблею.
У ході об'їзду Євген Драп'ятий поспілкувався з директорами дитячо-юнацьких спортивних шкіл та учбово-спортивних баз, що діють у системі Київської міської ради профспілок. Найбільш болючіші питання, які підіймали керівники закладів - це мінімальне фінансування, яке майже все йде на заробітну платню тренерів-викладачів ДЮСШ та застаріла матеріальна база. Основні будівлі потребують капітального ремонту. Для учбово-тренувальних занять досі використовуються гребні судна, випущені у 60-х роках минулого сторіччя! Навіть єдину спортивну форму, необхідну для участі у змаганнях, вихованці ДЮСШ вимушені купувати за кошт своїх батьків!
Учасники зустрічі обговорили подальші спільні дії по підтримці дитячого спорту та оновлення спортивної бази.

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ

DSC 7104

На фото: Фіниш змагань з греблі між вихованцями ДЮСШ профспілок та фахівцями апарату Київської міської ради профспілок,

Вихованці ДЮСШ профспілок