6dec26c6f93b51389ff24c5fccde5af3

 

У відповідь на спільне звернення до Прем’єр-міністра України керівництва Фізкультурно-спортивного товариства «Україна», Федерації профспілок України та її членських організацій міністр молоді та спорту України заявив, що реформою галузі скорочення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яка нині існує в Україні, не передбачено.

– Міністерство вже сьогодні здійснює низку заходів щодо зміцнення системи дитячо-юнацького та резервного спорту і запобігає зниженню їх фінансування, - заявив міністр. - В цьому питанні ми також маємо підтримку Прем’єр-міністра, - підкреслив він.

Профспілки неодноразово наголошували на важливості для України, як і для будь-якої іншої цивілізованої країни, виховання здорового молодого покоління за допомогою розвитку фізичної культури і спорту.

У згаданому листі до глави Уряду було привернуто увагу до необхідності:

- збереження фінансової підтримки Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств з боку держави;

- недопущення знищення діяльності фізкультурно-спортивних товариств при реформуванні сфери фізичної культури і спорту;

- продовження фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які є в підпорядкуванні товариств та недопущення зменшення масовості при заняттях фізичною культурою і спортом.

(Текст листа до КМУ додається)

Реакцією на це звернення стало те, що Мінмолодьспорту не підтримало розроблений Міністерством фінансів законопроект "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким зокрема запропоновано припинення фінансування спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

(Лист Мінмолодьспорту до ФСТ додається)

У свою чергу Мінфін поінформував ФСТ «Україна» про те, що Кабінетом Міністрів України внесено до Верховної Вади України законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстраційний №5078), яким передбачається врегулювати питання фінансування видатків на підтримку регіональних організацій фізкультурно-спортивних товариств з місцевих бюджетів. (Лист Мінфіну додається).

Наразі спеціалісти Міністерства молоді та спорту та представники робочої групи з реформування галузі працюють над програмою презентації проекту Концепції реформи сфери фізичної культури та спорту в усіх регіонах України.

Початок регіональної презентації заплановано на листопад 2014 року.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ