Изображение 056

 

Сьогодні в інформагенції УКІНФОРМ відбулась презентація концерту народного артиста України Фемія Мустафаєва, присвяченого пам'яті Тараса Шевченка.

 

Виступаючи перед журналістами заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий наголосив, що цей концерт відбудеться 20 травня у Міжнародному центрі культури і мистецтв «Жовтневий палац» за спонсорського сприяння партнерів ФПУ спільно з Товариством «Знання».

 

 Изображение 080

 

 - Це буде публічний захід, куди безкоштовно можуть прийти всі бажаючи, щоб почерпнути натхнення у боротьбі за Україну, - зазначив Є.Драп’ятий, - Ми робимо це саме для людей, щоб нагадати, що Тарас Шевченко своєю творчістю пробудив українську самосвідомість і само ідентичність. Тарас Шевченко не тільки поет, він борець. А той, хто пізнав його творчість, вже не буде поневоленим, а стане справжнім патріотом і борцем за Україну, - наголосив представник профспілок.

 

Изображение 071

 

Василь Кремень президент Товариства "Знання" України, президент НАПН України, академік НАН України подякував Федерації профспілок України за сприяння у проведенні концерту, яким, за його словами, Товариство «Знання» віддає належне історичній пам’яті та Т.Шевченку.

            - Тарас Шевченко – наша воля і свобода, - підкреслив В.Кремень, - Він був і залишається об’єднуючою постаттю для всіх українців.

            Ініціатива щодо виступу саме в Києві виникла у творчої групи під час відвідування ними з концертами областей, де тривають бойові дії в зоні проведення АТО. Відбуватиметься концерт у рамках літературно-мистецької акції, організованої Товариством "Знання", та присвячений 155-річчю перепоховання праху Т. Г. Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

 

Изображение 093

 

Початок – о 19.00

 

 Адреса – м. Київ, Алея Героїв Небесної сотні, 1.

 

 Вхід – безкоштовний.

 

 В холі Палацу – буде організована виставка «Шевченкіана» Євгена Драп'ятого.

 

Відео з прес-конференції можна переглянути тут:

http://znannya.org.ua/index.php/multimedia/osvitne-video/1448-femij-mustafaev-prisvyachue-kontsert-kobzarevi

 

 

 

Прес-центр ФПУ