max

 

 

День Європи – щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського союзу, Ради Європи.

В Україні День Європи святкують, починаючи з 2003 року, у третю суботу травня. Це день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

На VII З’їзді Федерації профспілок України, який відбувся 24 березня 2016 року, прийнято резолюцію «Профспілки - за європейський вибір України». У ній, зокрема, зазначається:

«ФПУ, яка представляє інтереси 6,4 млн членів профспілок, поділяє спільні європейські цінності демократії та верховенства права...

З’їзд ФПУ розглядає Угоду про асоціацію між Україною та СС як інструмент на шляху впровадження європейських стандартів життя в Україні та набуття повноправного членства в Європейському Союзі.

Цілком зрозуміло, що вступ України до ЄС є довготривалим, багатоетапним та віддаленим у часі процесом. Проте без узгодженої із соціальними партнерами політики Уряду в промисловості, бюджетній сфері, сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, координації структурних реформ, подолання корупції, зміцнення системи колективно-договірного регулювання й обов’язковості виконання взятих зобов'язань за колективними договорами і угодами на всіх рівнях, які б максимально охоплювали найманих працівників, а також соціального діалогу - зробити це буде неможливо.

Україні потрібен новий шлях, який би передбачав програму економічного відродження, залучення інвестицій, з метою створення якісних робочих місць, вчасного реагування на соціальні, економічні та екологічні виклики...

Ми заявляємо, що вибір українського суспільства стосовно європейського майбутнього рішучий і остаточний!

Ми готові спільно із соціальними партнерами докласти зусиль для запровадження в Україні європейської соціальної моделі.

І ніхто не змусить нас змінити вектор руху по цьому шляху!»

 

 

 ФПУ