1

 

 

Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий 16 листопада під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

 

Робоча зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим  відбулась у Верховній Ради України. Під час неї обговорено питання щодо підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної  заробітної плати в контексті обговорення і прийняття Держбюджету на наступний рік.

 

Голова Парламенту висловив сподівання, що Верховна Рада «скоріш за все вийде на прийняття Бюджету 8 грудня». Він підтримав ініціативу профспілок, щоб напередодні ухвалення головного фінансового документу відбулося його обговорення спільно з Прем’єр-міністром, лідерами парламентських фракцій і представниками Федерації профспілок України. «Саме діалог є ключовим моментом у нашій співпраці, бо країна проходить сьогодні непростий етап: ми проводимо реформи і водночас - робимо все, щоб захистити наших дітей, щоб зупинити війну», - наголосив А.Парубій. Він підкреслив, що «це не виправдання, але маємо спільно нести відповідальність за все, що відбувається», і нагадав, що «цієї осені Парламент і Уряд чесно і відповідально обговорюють і працюють над проектом Бюджету-2017».    

 

За підсумками зустрічі  Г.Осовий заявив, що завтра, у четвер, профспілки не вийдуть на акції, «аби не ставати об’єктом політичних маніпуляцій». При цьому Голова ФПУ наголосив, що профспілки «не відмовляються від своїх намірів і вийдуть на акції на початку грудня, коли у Парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів». Він підкреслив, що профспілкові акції триватимуть, доки не будуть прийняті вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів».

 


 

Прес-центр ФПУ

 

2u

 

3u