ХАЙ

 

 

Про ситуацію з корупцією, роль профспілок у боротьбі з цим ганебним явищем говорили 25 січня учасники круглого столу «Роль громадянського суспільства в антикорупційної діяльності в Україні». У заході взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий, керівник департаменту міжнародних зв’язків ФПУ Василь Шилов, голова Профспілки працівників  будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, директор програм Центру Солідарності в Україні Трістан Масат, представники профспілок України, Грузії, Молдови, Національного антикорупційного бюро, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, фахівці, експерти, юристи.

 

ХАЙ1

 

 Представники профспілок проінформували присутніх про ситуацію з боротьбою з корупцією  на підприємствах і організаціях країни, про досвід конкретних дій та заходів, які свідчать, що активна, ефективна та  креативна, що наполегливо шукає нові шляхи, нові заходи захисту законних прав та інтересів працівників, може зробити досить багато.

 

 

ХАЙ2

 

 У своєму виступі заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий наголосив на тому, що для ефективної боротьби з корупцією, більш активної ролі у цьому процесі профспілок треба, перш за все, вирішити такі завдання:

 

1. придати новий імпульс трудової демократії;

 

2. розширити та підвисити ефективність представництва профспілок в органах управління підприємствами, організаціями, галузями;

 

3. створити антикорупційні комітети в профспілках.

 

ХАй3

 

 

 

«Це змусить органи державної влади та роботодавців більш ефективно діяти  у сфері антикорупційної діяльності, - підкреслив Євген Драпятий. – Треба також на таких круглих столах виробляти конструктивні рекомендації для профспілок, для всіх громадських організацій про те, як ефективно боротися з корупцією».

 

ХАЙ4

 

 

 

Прес-центр ФПУ