2 main

 

У Кабінеті міністрів України відбулась робоча нарада у Першого Віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва за участю представників Федерації профспілок України.

 

Перший Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів зустрівся з головами обласних, первинних профспілкових організацій підприємств хімічної та нафтохімічної промисловості, металургійної і вугледобувної галузей, сфер ЖКГ і АПК Дніпропетровщини. У зустрічі взяли участь Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок на національному рівні, Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов, заступник Голови Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Олександр Рябко, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль.

Під час наради було обговорено низку актуальних питань щодо діяльності та перспектив розвитку провідних галузей вітчизняної економіки, державної цінової і тарифної політики, ринку землі, діяльності агропромислових підприємств, питання держзамовлення на виробництво промислової продукції та розробки Програми державної підтримки фермерів.

Представники профспілок внесли пропозицій щодо можливих шляхів вирішення порушених проблем. Окремо було обговорено тему актуалізації списків 1, 2 та хід підготовки комплексного документу щодо охорони і безпеки праці. Сторони акцентували на необхідності більш ефективного соціального діалогу, зокрема у рамках реалізації Генугоди, НТСЕР і Комітету з питань розвитку промисловості.

Як запевнив, Перший Віце-прем’єр-міністр, пропозиції профспілок будуть враховані у подальшій діяльності Уряду.

 

Прес-центр ФПУ