АЗ

 

Експертна рада Національного комітету з промислового розвитку проаналізувала ситуацію, яка склалася у виробництві хімічних добрив. Враховуючи наростаючій дефіцит у забезпечення ними у цей весняний період аграріїв, вона розробила пропозиції Уряду стосовно підтримки вітчизняних виробництв і посилення взаємодії горизонтальних зв’язків щодо замовлень аграрного сектору в попиті на продукцію вітчизняних підприємств.

«Також підготовлено проекти рішень для Уряду, які, сподіваємось, ближчим часом будуть прийняті, - зазначив, коментуючи цю подію, член Експертної ради Комітету, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Федерація профспілок України та Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України були активними учасниками переговорного процесу у цієї справі. Адже йдеться про соціальне самопочуття, добробут близько 60 тисяч працівників галузі».

Голова ФПУ підкреслив, що це питання не тільки сьогодення. Потрібно розробити комплекс заходів, які би зробили українські мінеральні добрива доступними для аграріїв по ціні і не потребували їх закупівлі за кордоном, зокрема в Російської Федерації, з якої на сьогоднішній день поставляється біля півмільйона тон хімічних добрив, що може поставити нас в економічну залежність у цьому секторі від Росії. Крім економічної, тут є, зрозуміло, і політична складова. Тому Експертна рада Комітету, запропонувавши оперативні заходи, і надалі буде працювати над розв’язанням цього вкрай актуального для нашої країни питання, оскільки потреба сільського господарства України в хімдобривах оцінюється приблизно у 1, 5 – 1, 7 млрд. тон. У таких умовах вітчизняне виробництво буде витребувано на всі 100%. А розвиток виробництва означає нові робочі місця, відрахування податків, зборів у Держбюджет та місцеві бюджети.

«Тому нам потрібно підтримати вітчизняного виробника хімічних добрив, - наголосив Григорій Осовий. – Федерація профспілок України, Профспілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України, УСПП, Федерація роботодавців України спільно працюють над цим питанням»

 

Прес-центр ФПУ