5

 

В урочистій та душевній атмосфері минулої п’ятниці відзначалось 60-річчя діяльності Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України.

 

Добре відомий та шанований усіма, хто хоча б раз його відвідав, насправді народний Палац, який здебільшого називають «Жовтневим», гостинно відкрив двері для своїх глядачів, чисельних гостей, які прийшли на ювілейний концерт, щоб взяти участь у святі, відчути натхнення та піднесення від зустрічі з прекрасним.

Колектив МЦКМ, усіх, хто був у залі, привітав Голова ФПУ Григорій Осовий. Він згадав історію створення Палацу, період його відбудови у повоєнні часи, коли фактично силами небайдужих киян, а серед них були як і відомі митці так і представники робітничих професій, ця архітектурна перлина повстала з руїн та вже протягом шести десятиліть дарує нам справжнє мистецтво, формує національну культуру.

 

Изображение 135

 

Свої щирі привітання зі сцени Палацу словами, піснями і танцями донесли вихователі дитячих творчих колективів МЦКМ, джаз-ансамблю і колективи народної творчості, видатні мітці, народні артисти України Олександр Василенко, Ігор Борко, Василь Зінкевич, молода й надзвичайно талановита співачка Христина Соловій, модерн-балет Раду Поклітару та ін.

Концерт видався яскравим та сучасним, демонструючи зв'язок поколінь виконавців, надзвичайну силу мистецтва, що через роки й десятиліття щодня вписує нові незабутні імена до історії цього одного з найулюбленіших закладів культури Києва.

 

Изображение 122

 

Отож багатьох літ й нових творчих здобутків, красень-Жовтневий, Палац профспілок!

 

21

 

Изображение 147

 

44

 

Изображение 139

 

30

 

Изображение 191

 

55

 

14

 

79

 

64

 

 Прес-центр ФПУ,

фото Юрія Андрієвського