Изображение 1100 1

Напередодні Дня ветеранів та Міжнародного дня людей похилого віку, що відзначаються сьогодні, 1 жовтня, Голова ФПУ Григорій Осовий, голова первинної профспілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко, члени профкому в святковій атмосфері зустрілись з ветеранами профспілкового руху.

Ці шановані люди десятки років свого життя віддали праці на благо спілчан. Дехто з присутніх на зустрічі мають стаж профспілкової роботи більше сорока і навіть п’ятдесят років, дехто з першого до останнього дня пропрацював в лавах профспілок, тому спілкування з ними завжди зворушливе та дуже потрібне для тих, хто перейняв естафету поколінь.

Звісно, були спогади про минуле, сердечні слова вдячності керівництву ФПУ за увагу до своїх колег поважного віку, але не буває колишніх спілчан. Ветерани й сьогодні думками та своїми справами разом з ФПУ.

Изображение 1107

Тому на зустрічі із занепокоєнням обговорювались такі питання як необхідність збереження для потреб трудівників санаторно-курортних об’єктів профспілок, посилення захисту людей від підвищення цін та комунальних тарифів, інші проблеми сьогодення.

Все це болить тим, хто присвятив своє життя соціальному захисту членів профспілок, тож ветерани завжди готові принагідно підставити плече, дати пораду та підтримати профспілки в їхній боротьбі.

Изображение 1133

Григорій Осовий наголосив, що згідно із законодавством саме профспілки є захисниками трудових прав та соціально-економічних інтересів найманих працівників, тому, якщо у бюджеті країни урізаються соціальні гарантії, занижується прожитковий мінімум, Урядом планується чергове підвищення плати за газ для населення, профспілки не можуть мовчати. Він запросив присутніх взяти участь у акції протесту профспілок, що запланована на 17 жовтня ц.р., та віддати свій вагомий голос на підтримку вимог ФПУ.

Изображение 1140 1

А вірші поета Григорія Заброди пролунали у виконанні автора як слова мудрих і досвідчених, але не заспокоєних бійців, якими є учасники профспілкового руху:

Життя прожить – не поле перейти,

В житті людина краситься ділами.

І так потрібно шлях життя пройти,

Щоб легше було тим, хто йде за нами.

Батогом обух не перебить,

Не зупинити час – він невблаганний.

Те, що сьогодні можеш ти зробить,

Не залишай на завтра, час не ранній.

Були і ми колись як рисаки,

Тепер, нажаль, підтоптані вже коні…

Частіше згадуємо прожиті роки

І дивимось частіше на ікони.

Не на базар – з базару ідемо,

Скриплять незмазані колеса в возі…

Та як би важко часом не було,

Тримаймося в строю, а не в обозі!

Изображение 1213

Здоров’я вам, дорогі ветерани, активного довголіття та зі святом!

Прес-центр,

Профком ППО ФПУ