80555005 2181334395495024 304965918084038656 n

Чим небезпечні для народу закони про працю та профспілки, розроблені «слугами народу»

Сьогодні, мабуть, тільки ледачий не обговорює вельми неприємні для людей праці "кіндер-сюрпрізи", які, як то кажуть, без тіні сумніву і без докорів сумління, підкинули прямо під новорічну ялинку "суперпрофесіонали" Тимофій Милованов і Ко. Йдеться про законопроєкти про працю та зміни у діяльності профспілок.

Тверезі і об'єктивні Експерти вже встигли охрестити ці опуси "узаконеним рабством", поверненням мало не до кріпосного права. Але найнебезпечніше, на мій погляд, не тільки те, що ці опуси народилися в надрах міністерства економіки і були затверджені на засіданні уряду. Суперопасно для працюючих людей, в тому числі членів профспілок, те, що монобільшисть у парламенті, представлена "слугами народу", може "кинути" цей самий народ, проголосувавши за ці закони рабовласницького ладу.

Не буду дуже детально та постатейно розбирати запропоновані "рехформаторамі" законопроекти. Це вже зробили і ще, вважаю, зроблять дійсно професійні юристи, економісти, політологи, Експерти. Головне - прийняття цих законопроектів і їх реалізація на практиці буде не лише суперечити Основному закону України – Конституції України, багатьом законам і підзаконним актам, а й міжнародним правовим документам, в тому числі і Конвенціям Міжнародної організації праці, які, до речі, Україна ратифікувала. До речі, вони безпосередньо йдуть врозріз і з тими обіцянками, що давав Президент України Володимир Зеленський під час президентської  гонки, а партія "Слуга народу" - під час парламентських виборів.
Профспілки, трудові колективи налаштовані рішуче відстоювати свої права аж до масових акцій протесту і страйків.

Але питання до тих, хто розробляв ці опуси і хто збирається за них голосувати в парламенті: «Вам потрібно це загострення в суспільстві? Вам потрібні численні акції протесту? Вам потрібна ненависть людей, яких ви можете приректи на рабську працю і виживання, на перехід на нелегальне положення?»

Схаменіться!

Прийміть правильне рішення: не голосуйте за антинародні закони!


Олексій Петруня,
оглядач Прес-центру Федерації профспілок України