2463478

Якщо Ви до цього з усмішкою отримували позитивні емоції від перегляду кінострічки «Королева бензоколонки», забудьте. Життя набагато реалістичніше! Нажаль в реальному житті нас очікують інші неприховані емоції. А все тому, що грянула ера «безжалісних маніпуляторів», - зазначив на власній сторінці у Фейсбук заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

5 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів метою якого був попередній розгляд низки законопроектів в тому числі злободенного для мільйонів членів профспілок - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок), реєстраційний № 2681.

В свою чергу профспілки в цей час здійснювали протестне пікетування під стінами Комітету проти антисоціального законопроекту «Про працю» та антипрофспілкового законопроекту № 2681.

Учасники акції закликали владу не порушувати Конституцію України, зупинити політику антисоціальних реформ та відкликати згадані законопроекти.
А що члени комітету? Чи навчились на сумнозвісному досвіді колег – попередників прислухатись до голосу народу?

Відповідь: Протокольне рішення №25 Комітету від 05 лютого 2020 «За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок) №2681 - рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект Закону України до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.
За інформацією запрошених на засідання Комітету годі було очікувати на щось інше.
Все йшло по запланованому сценарію.

Детальніше

Володимир Саєнко