groshi 70 

За вересень заборгованість із зарплати зменшилася на 53,3 млн. грн. або на 5,4%. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська на зустрічі з журналістами регіональних видань, де підбила підсумки роботи Мінсоцполітики за 9 місяців.

«Останні півроку маємо позитивну тенденцію скорочення заборгованості із заробітної плати. За вересень борги зменшилися на 53,3 млн. грн. або на 5,4%, – сказала Наталія Королевська. – З березня борги із зарплат скоротилися на 172,8 млн. грн.».

За її словами, зменшилася кількість підприємств, які мали заборгованість із зарплати. У порівнянні з початком року – на 514 підприємств або більше, ніж на чверть. Також з початку року погашено заборгованість із зарплати, яка була допущена в минулих роках, – у сумі 242 млн. гривень.

«За 9 місяців поточного року всі види державної допомоги («дитячі» виплати, а також виплати малозабезпеченим, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства) профінансовано у повному обсязі. З початку року на ці цілі було спрямовано понад 29 млрд. грн. – на 5 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період 2012 року», – сказала Наталія Королевська.

Також, за її словами, повністю профінансовано пенсії, аж по вересень включно. Всього ж з початку року пенсій виплачено на суму 186,9 млрд. грн., що на 14,7 млрд. грн. більше, ніж за перші 9 місяців минулого року.

«Власні доходи Пенсійного фонду за 9 місяців склали 122,3 млрд. грн. – на 7,2 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року і на 650 млн. грн. більше планових показників», – зазначила Наталія Королевська.

 

 

За повідомленням Прес-служби Мінсоцполітики