1772

Уряд змінив порядок надання путівок на санаторно-курортне лікування ветеранам та інвалідам Великої Вітчизняної війни. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Це передбачено змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 щодо Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення.

«Сьогодні Уряд ухвалив чергове рішення, спрямоване на посилення соціального захисту одних з найбільш уразливих категорій громадян – ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та інвалідів. Зміни до порядку оздоровлення таких громадян дозволять нам суттєво підвищити якість їхнього оздоровлення», - сказала вона.

Так, за словами Наталії Королевської, внесені зміни надають право вільного вибору ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та інвалідам санаторно-курортного закладу, путівки до якого придбані за державний кошт. «Це дозволить забезпечити індивідуальний підхід до потреб кожної людини, оскільки вона сама зможе обирати оздоровчий заклад, який найбільше відповідає її потребам. Цьогоріч за таким принципом вперше оздоровлювалися громадяни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, що вже дало позитивний результат», - сказала вона.

Крім того, за словами Міністра, передбачається, що першочергово безоплатно забезпечуватимуться санаторно-курортним лікуванням інваліди війни, які брали безпосередню участь у бойових діях під час ВВВ 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією. А учасники бойових дій у період ВВВ 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилося 85 років і більше, забезпечуватимуться такими путівками позачергово.

 

Прес-центр Мінсоцполітики