imgdescr

 

Уряд на своєму засіданні 16 квітня схвалив проект Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік.

Коментуючи зміст цього документу, в.о. Голови ФПУ Григорій Осовий зазначав, що позитивним сигналом для покращення стану у соціально-трудовій сфері можна вважати прогноз зростання вітчизняної економіки, зокрема на наступний рік заплановано темпи зростання ВВП на 101,7%.

- Прогнозоване пожвавлення економіки має сприяти зниженню рівня безробіття серед населення, - наголосив представник профспілок, - також у наступному році передбачається зменшення темпів зростання споживчих цін у порівнянні з поточним роком, коли підвищення цін оцінюється в межах 12-14%. Профспілки, висловлюючи свої пропозиції до основних напрямів бюджетної політики, привернули увагу до того, що наступного року темпи зростання розміру мінімальної заробітної плати, як основної соціальної гарантії і посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду у бюджетному секторі, мають бути не нижчими, ніж рівень інфляції і повинні призначатися з урахуванням реального стану економіки. Профспілки переконані, що такі заходи сприятимуть реальному зростанню заробітної плати.

Законопроект буде передано до Верховної Ради України, яка в свою чергу має ухвалити постанову, що надасть «зелене світло» для розроблення проекту Державного бюджету України на 2015 рік.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ