24117.gif

 

22 травня – День вшанування повернення тіла Т.Г.Шевченка на Україну.

Цього дня у м. Канів відбудуться заходи щодо вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, які організують та проводять Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України, Українське молодіжне аерокосмічне об'єднання «Сузір'я», Державна телерадіокомпанія «УТР», Федерація профспілок України, «Київський планетарій - АТМОСФЕРА-360» тощо.

У програмі:

- покладення квітів на могилу Т.Шевченка за участю першого   космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка, відомого шевченкознавця, діяча української культури, лауреата Національної премії в галузі літератури їм. Тараса Шевченка, колишнього в'язня   ГУЛАГу Євгена Сверстюка, Голови правління Товариства «Знання»   України, Президента Університету сучасних знань, доктора філософських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Василя Кушереця, заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого, ветеранів аерокосмічної галузі, депутатів, письменників, журналістів та студентів-переможців Шевченківських конкурсів.

- передача Шевченківському заповіднику в м. Каневі книжки «Кобзар», яка разом з портретом Т.Шевченка і з Державним Прапором та Гімном України у 1997 році побувала в Космосі як Українська Біблія і облетіла нашу планету 251 разів.

- виконання Народним хором «Чумаки» пісень на слова Т.Шевченка, які хор співає уже 25 років;

- демонстрування заступником Голови ФПУ Драп’ятим Є.М. Виставки творів Т.Г.Шевченка, досліджень про нього, пам'ятних знаків, присвячених увічненню Великого Кобзаря – експозиція була організована в рамках виконання Постанови Президії ФПУ від 03.10.2013 р. щодо вшанування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка і до 18 лютого ц.р. знаходилась в Будинку профспілок на Майдані незалежності в Києві;

- відвідання експозиції Канівського музею ім. Т.Г.Шевченка.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Шевченківського Національного заповідника в м. Каневі.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ