1922493

 

Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка у зв'язку із ситуацією навколо Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України (Жовтневий палац).

 

Лідер українських профспілок зазначив, що МЦКМ профспілок знаходиться в центрі столиці і понад 60 років слугує інтересам киян та гостей міста. Проте, 6 лютого ц.р. у ВР України зареєстровано законопроект «Про увічнення пам'яті про Революцію гідності 2013-2014 років», яким, зокрема, передбачено повернення у державну власність майнового комплексу МЦКМ та створення на його базі Музею Майдану.

У зв’язку із цим ФПУ звертає увагу київської влади на те, що майновий комплекс «Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України» належить на праві власності Федерації професійних спілок України. Це право ФПУ набула в порядку правонаступництва внаслідок документального оформлення переходу від Української ради промислової кооперації у I960 році до Української республіканської ради профспілок, надалі від Української республіканської ради профспілок до Федерації незалежних профспілок України у 1990 році, а від Федерації незалежних профспілок України до Федерації професійних спілок України в 1992 році. Вказане було встановлено Господарським судом м. Києва ще у 2006 році.

Зважаючи на те, що ініціатива створення у м. Києві музею, присвяченого подіям Революції гідності, також відображена в Указі Президента України від 11.02.2015 № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні», відповідно до якого глава держави доручив КМУ розробити із залученням громадськості комплексний план заходів із вшанування подвигу, Голова ФПУ звернувся до Київського міського голови з проханням врахувати позицію Федерації професійних спілок України в подальшій роботі з реалізації положень Указу Президента України і висловив сподівання, що даний процес буде проходити відкрито, прозоро та з урахуванням думки киян.

 

(Лист ФПУ додається)

 

ІАЦ