КЛ-ГЛ

 

«Розвиток. Креатив. Можливості» - таке гасло нової профспілкової ініціативи «Нове бачення», яку презентував 18 лютого Центральний комітет Профспілки працівників агропромислового комплексу України в партнерстві з Фондом ім. Фрідріха Еберта в Україні. Перше урочисто-ділове засідання клубу з такою назвою відбулось в конференц-залі київського готелю «Експрес».

Яка мета цієї ініціативи? Як пояснили організатори, клуб «Нове бачення» ставить за мету створення майданчика для розвитку профспілкового руху в Україні, обміну досвідом та навчання за допомогою різних підходів абсолютно різних профспілкових організацій. Головна місія клубу, як підкреслила модератор заходу Катерина Баришева, відродження та модернізація профспілкового руху в Україні.

Клуб розрахований абсолютно на всіх профспілкових діячів незалежно від галузі, організації та вікової категорії. Профспілковий клуб - це:

- перша відкрита профспілкова платформа для креативних думок;

- територія розвитку та донесення своєї позиції для кожного учасника;

- обмін досвідом.

У засіданні клубу взяли участь молоді та перспективні представники профспілкового активу з різних галузевих та регіональних профспілкових організацій та об’єднань. І зовсім не дивно, що молоді, емоційні та креативні, вони розвернули жваву, гостру, цікаву дискусію на актуальні та болючі теми як для профспілкового руху, так і для українського суспільства в цілому.

Тон та високу емоційну напругу цієї непростої, але дуже корисної і конструктивної розмові задали вже перші виступи. Своє бачення проблем та шляхів їх вирішення висловили під час відкриття засідання Голова Профспілки працівників агропромислового комплексу України Ігор Сопелкін і директор Регіонального Представництва Фонду ім.. Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мозес.

«Профспілка – навіщо ми потрібні? Роль та можливості в умовах сьогодення» - такою була перша тема, яку обговорили учасники засідання. Спікером тут виступив Голова Молодіжної Ради ФПУ, Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.

Великий резонанс викликала ще одна тема дискусії – «Курс на модернізацію та вдосконалення - з чого починати?», а також не менш цікава розмова на предмет партнерських стосунків та пошуку ресурсів для ефективної діяльності організації.

Як зазначив, коментуючи перше засідання Клубу і саму ініціативу Штефан Мозес, це дуже цікава та корисна справа, тому що вона об’єднає профспілкових активістів, які вже завтра будуть вирішувати актуальні завдання як по розвитку профспілкового руху, так і суспільно важливі проблеми.

Наступне засідання Клубу відбудеться 16 квітня.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

 

КЛУБ1

 

КЛУБ2

 

КЛУБ6

 

 КЛУБ5

 

КЛУБ4