осов

 

 

В профспілкових санаторіях є матеріальна база, кваліфікований персонал, передові методики лікування. Будь ласка – державні програми фінансування, направлення і професійно буде виконана робота по лікуванню та оздоровленню ранених бійців АТО. Про це  заявив 24 лютого Голова ФПУ Григорій Осовий, коментуючи слова секретаря РНБО Олександра Турчинова про необхідність передачі профспілкових санаторіїв на баланс Міноборони.

 

Профспілковий лідер зазначив, що питання реабілітації і лікування постраждалих під час виконання своїх обов’язків в ході АТО обговорювалось на засіданні РНБО. Олександр Турчинов при цьому сказав, що він впевнений: Верховна Рада при цих умовах ухвалить рішення про те, щоб заклади, які належать профспілкам, діяли на оздоровлення та реабілітацію постраждалих в АТО. «Звичайно, ми абсолютно підтримуємо цій напрямок діяльності, але щоб це робилось не так, як дехто говорить: давайте заберемо всі санаторії у профспілок і передамо в Міністерство оборони, - підкреслив Григорій Осовий. - Для того щоб профспілкові санаторії оказували кваліфіковану допомогу учасникам АТО немає потреби передавати їх Міноборони. За словами самого Олександра Турчинова, на жаль у Міністерства оборони вже немає санаторіїв, бо вони всі розпродані чи приватизовані. Так що? Там продали, тепер заберемо у профспілок і теж будемо продавати?  В профспілкових санаторіях є матеріальна база, кваліфікований персонал, передові методики лікування. Профспілкові санаторії повністю готові надавати кваліфіковану допомогу учасникам АТО. Ми навіть готові певним чином пожертвувати реабілітацією працюючих людей. Тому що місткість профспілкової оздоровчої системи всього 40 тисяч місць. А потреба – це 3 млн. інвалідів України, учасники АТО, «чорнобильці»… Потреба в реабілітації колосальна».

 

Голова ФПУ наголосив, що цієї бази явно недостатньо, але, враховуючі контекст сьогоднішнього дня, профспілки готові працювати з людьми, які застраховані, щоб вони поступились місцями з тими, хто був поранений під час виконання своїх обов’язків в зоні АТО. «Це наш крок назустріч у цьому питанні. Ми готові і надалі надавати кваліфіковану медичну допомогу учасникам АТО».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ