uk

 

Збройні конфлікти залишають рани не тільки на тілі, а й у душах бійців. Неможливо змиритися з втратою товариша, який ще хвилину тому стояв поруч або прикривав тебе! Важко відновитися фізично і психологічно після повернення додому. Як після важких військових буднів зберегти себе?

Задля сприяння інтеграції у цивільне життя, надання допомоги в реабілітації, а також на підтримку починань Президента України щодо соціального захисту учасників Антитерористичної операції заступник голови Федерації профспілок України (ФПУ) Володимир Саєнко на базі Федерації профспілок ініціював створення Єдиного соціально-реабілітаційного центру «Здорова нація». Його основна місія — якісна допомога військовослужбовцям і переселенцям із зони АТО: сприяння в оформленні документів, забезпечення повного медичного огляду, соціальна адаптація і психологічна підтримка.

Соціально-реабілітаційний центр співпрацюватиме з авторитетними волонтерськими організаціями, Укрпрофоздоровницею, Укрпрофтуром, громадськими об’єднаннями, зокрема з Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО, з представниками Верховної Ради.

«Найбільший санаторно-курортний та лікувально-оздоровчий ресурс ФПУ, висококваліфікований медичний персонал, який протягом 60 років забезпечує реабілітацію різним категоріям громадян з найрізноманітнішими хворобами, дає змогу оперативно створити єдиний центр для соціальної реабілітації безпосередніх учасників бойових дій і переселенців із зони АТО та в найкоротший термін організувати його роботу», — зауважує Володимир Саєнко.

Особистий досвід заступника голови ФПУ в афганському конфлікті, його активна життєва позиція щодо безумовної допомоги тим, хто ризикує життям заради миру і спокою українців, дає сили та наснагу в пошуку коштів, залученні небайдужих людей та розширенні кола однодумців у благородній справі. Символічно, що заснування соціально-реабілітаційного центру припало на Великий піст. Володимир Саєнко каже, що про Бога треба пам’ятати завжди і робити добрі справи щиро, стримано та з вірою.

 

 

Лариса ДРОЗДОВА

 

"Урядовий кур'єр",  01.04.2015