fpu 25y

 

 

На розширеному засіданні Консультативної ради при Голові ФПУ, в якому взяли участь керівники членських організацій ФПУ було обговорено  питання щодо проведення 6 жовтня ц.р. засідання Президії ФПУ, яке складатиметься з двох частин – чергового засідання та урочистого розширеного засідання, присвяченого 25-річчю утворення Федерації незалежних профспілок України (Федерації профспілок України).

Члени Президії ФПУ заслухають стан виконання  рішення Ради ФПУ щодо соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції, розглянуть такі важливі для суспільства питання як основні соціально-економічні показники проекту Держбюджету, стан переговорів щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2016 рік і напрацюють позицію профспілок щодо подальших дій з цих питань.

Голова ФПУ Осовий Г.В. у ході обговорення проекту порядку денного Президії ФПУ акцентував увагу присутніх на необхідності застосування активних методів захисту соціально-економічних прав спілчан, необхідності скасування Урядом економічних й соціально невиважених рішень стосовно багаторазового підвищення цін і тарифів на газ, електроенергію, послуги ЖКГ та прийняття упереджувальних рішень Урядом задля соціального захисту вразливих верств населення, підвищення державних соціальних гарантій, прийняття у другому півріччі 2015 року Державної програми зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2020 року. Прийняття парламентом пакету «соціальних законопроектів» ініційованих профспілками та ін. 

На розширене засідання будуть запрошені керівники та представники членських організацій, ветерани профспілкового руху, соціальні партнери, представники громадських об’єднань та інших організацій, які співпрацюють з ФПУ.   

 

                                                                    Прес-центр ФПУ