IMG 20161227 140641

 

27 грудня у Федерації профспілок України відбулась зустріч голови ФПУ Григорія Осового з міжнародним експертом 3F- представником Глобальної Федерації профспілок IndustriAll Вадимом Борисовим.

 

У зустрічі взяли участь від територіальних профоб’єднань – голова Дніпропетровського об’єднання профспілок Віталій Дубіль, представник від роботодавців Родіон Колишко та від дансько-українського проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» - Валентина Шевченко.

 

Темою бесіди стало визначення перспектив та розширення співробітництва в рамках дансько-українського освітнього проекту.

Під час перемовин була названа низка перспективних напрямків подальшої співпраці, зокрема, щодо розроблення в Україні новітніх професійних стандартів, нових стандартів професійно-технічної освіти, посилення ролі профспілок у подальшому розвитку соціального діалогу на усіх рівнях, в т.ч. щодо участі представників від профспілок у роботі галузевих Рад, щодо підвищення рівня безпеки праці на виробництві та ін.

Особливо зазначалося, що продовження співробітництва профспілок і роботодавців зі своїми міжнародними партнерами має бути спрямоване на здійснення проектів, метою яких є створення в Україні нових робочих місць, проведення заходів з професійної орієнтації серед студентів та учнів шкіл і ПТУ, що у свою чергу сприятиме підвищенню мотивації профспілкового членства.

 

 IMG 20161227 140712

IMG 20161227 140840

 

Прес-центр ФПУ