Изображение 017

 

5 січня в «Укрінформі» відбулася прес-конференція на тему: "Наші заробітчани за кордоном: чим допоможе їм щойно створена Міжгалузева профспілка українських працівників у Польщі?"

 

Учасники Юрій Карягін - голова Міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі і його заступник Сусана Кітаєва розповіли журналістам про діяльність профспілки, спрямовану на захист прав наших співвітчизників, що працюють у Польщі. За деякими даними таких наразі біля 1 млн. осіб. і тенденція до зростання кількості наших гастарбайтеров зберігатиметься принаймні до кінця ц.р. Профспілка допомагає у працевлаштуванні, у обстоюванні прав працівників на гідну зарплатню та намагається, щоб українці працювали в Польщі на легальних умовах.

 

Изображение 009

 

Ю.Карягін подякував ФПУ за надання постійної методичної та юридичної допомоги у діяльності очолюваної їм профспілки, а також повідомив, що Міжгалузева профспілка українських працівників у Польщі має свої представництва майже в усіх регіонах України і надає необхідні консультативні послуги тим, хто повернувся з Польщі на батьківщину.

- Потенціал у наших співвітчизників дуже великий, тому що вони отримують досвід роботи у сучасних економічних умовах європейських країн. Це може стати вагомими внеском у подальший розвиток українського ринку товарів і послуг, - резюмував Ю.Карягін.

 

Изображение 029

 

Изображение 010

 

 

Изображение 015

 

Відео з прес-конференції можна переглянути тут:

 

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2150312-cim-dopomoze-mizgaluzeva-profspilka-ukrainskih-pracivnikiv-u-polsi-nasim-zarobitcanam.html

 

Прес-центр ФПУ