Изображение 291

30 травня у Федерації профспілок України відбулась робоча зустріч з представниками Міністерства закордонних справ Данії Єнсом Фюгльем і Гансом Мадсеном.

У зустрічі взяв участь заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, працівники структурних підрозділів апарату ФПУ, керівник дансько-українського проекту Валентина Шевченко, голова Федерації профспілок Луганської області Валерій Черниш.

Візит данської місії в Україну проходить у рамках підготовки до запровадження нового проекту співробітництва між Україною і Міжнародною організацією праці (МОП) під назвою: «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (2017-2022 рр.).

Изображение 271

Представники ФПУ отримали інформацію про основні напрями цього проекту, надали власні пропозиції щодо оптимізації роботи над ним та участі в його реалізації профспілок.

Було передбачено наступні напрями співробітництва – розвиток ринку праці, створення програм зайнятості, удосконалення методів соціального діалогу та створення системи профорієнтації. Також серед можливих сфер співробітництва називалися: реформування державної служби зайнятості, підтримка та розвиток малого та середнього бізнесу, фінансових інститутів, боротьба з корупцією, захист прав людей, гендерні питання.

Изображение 263

Делегація з Данії високо оцінила потенціал профспілок у реалізації міжнародних програм співробітництва, які мають на меті посилення в Україні демократичних засад та створення громадянського суспільства.

Зустріч відбулась у конструктивній атмосфері.

Изображение 277

Изображение 308