international-labour-organizationilo-1-638 
 
106 Міжнародна конференція праці стартує 5 червня 2017 року  в Женеві (Швейцарія.  Її робота завершиться 16 червня . Очікується, що цього року в роботі Конференції візьмуть участь  понад 4000 делегатів, їх радників та спостерігачів з усього світу, щоб обговорити найбільш актуальні питання, з якими стикається світ праці сьогодні.
 
Засідання Конференції будуть проходити в Залі у Палаці Націй. Обговорення доповіді Генерального директора МБП розпочнеться в середу 7 червня. Всесвітня зустріч у верхах представників світу праці відбудеться в четвер 15 червня. В цьому році в центр обговорення на цій зустрічі буде винесено питання «Жінки у сфері праці» у рамках відповідної Ініціативи століття МОП. Мета обговорення - визначити перешкоди на шляху прискорення прогресу по досягненню рівності жінок і наділення їх владними повноваженнями, а також прийняти необхідних рішень по усуненню цих перешкод.
         Порядком денним конференції передбачений розгляд наступних питань:
I. Доповіді Голови Адмінради і Генерального директора МБТ
II. Програма і бюджет, а також інші фінансові питання
III. Інформація та доповіді щодо застосування Конвенцій і Рекомендацій
IV. Трудова міграція (загальне обговорення)
V. Зайнятість і гідна праця з метою забезпечення миру і потенціалу протидії: перегляд Рекомендації № 71 1944 року щодо зайнятості в період переходу від війни до миру (питання нормативного порядку, друге обговорення)
VI. Регулярне обговорення стратегічної мети основоположних принципів і прав у сфері праці, в розвиток Декларації МОП про соціальну справедливість з метою справедливої ​​глобалізації (2008 г.)
VII. Скасування чотирьох і вилучення двох міжнародних трудових конвенцій (№ 4, 15, 28, 41, 60 і 67) постійні питання.
У цьому році на Комітеті по застосуванню конвенцій і рекомендацій має бути розглянуто звіт Уряду щодо дотримання Україною конвенції  МОП 81 та 129. Комітет  проаналізує статус та умови, в яких функціонує в Україні служба зайнятості, наскільки гарантується  її незалежність, чи піддається вона зовнішньому тиску та чи мають правові інспектори вільний, у будь який час  доступ  до робочих місць.
У роботі Конференції візьмуть участь представники профспілок у складі тристоронньої делегації України. Планується, шо Голова ФПУ Григорій Осовий виступить на пленарній сесії під час обговорення доповіді Генерального директора МБП Гая Райдера і візьме участь в обговоренні звіту Уряду України на Комітеті по нормах. Попереду також участь у численних панельних  дискусіях, зустрічах з працівниками МБП та керівниками національних профцентрів зарубіжних країн.
 
Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ